GALERIE FOTO. Cei mai buni sportivi timişeni în anul ce ia sfârşit îşi primesc binemeritatele premii în „Gala Sportului 2013”

17 decembrie, zi cernită pentru Timişoara şi timişoreni, a avut în acest an o semnificaţie în plus şi pentru sportul local, evenimentul “Galei Sportului 2013″ derulându-se de la ora 14, la Consiliul Judeţean Timiş. Într-o zi de doliu, în care sunt comemoraţi eroii martiri căzuţi pentru libertate pe străzile oraşului nostru, performerii lumii sportului din Timiş s-au reunit la decernarea premiilor de final de an, manifestare de la care vă prezentăm câteva imagini.

Ioan Damaschin, antrenorul emerit de la CSM şi LPS Banatul Timişoara, a fost desemnat antrenorul anului în judeţul Timiş, iar eleva sa, atleta Adelina Dorina Pastor (CSM & LPS Banatul) a fost aleasă cea mai bună sportivă în disciplinele olimpice, atletismul ieşind din nou în prim-plan, conform obiceiului. A lipsit cu desăvârşire fotbalul, văduvit de performanţe, însă chiar şi dintre laureaţii nominalizaţi n-au reuşit să onoreze cu prezenţa, în cele mai multe cazuri motivat, dat fiind… pregătirile şi antrenamentele, ca o bună dovadă că îşi merită toţi banii.

Nominalizarea premianţilor sportului timişean pe anul 2013 a fost remisă de către Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Timiş, în conformitate cu o grilă de punctaj, iar toţi sportivii incluşi pe tabelele nominale remise de direcţia sportivă judeţeană au fost remuneraţi cu sume în cuantumuri variind de la 4.000 lei, în cazul Adelinei Pastor, până la minim 500 lei, toate date publicităţii de DJST Timiş.

Dat fiind şi conotaţiile cu totul speciale ale datei de 17 decembrie, festivismul a fost pe bună dreptate lăsat deoparte, luându-i locul pragmatismul prezentării pe rând a performerilor, împreună cu antrenorii lor, şi premierea laureaţilor.

Amfitrion, Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş, a reamintit că sportul, după sectorul social, căruia îi este repartizată circa o treime din cuantumul sumelor alocate şi împărţite de forul judeţean, este a doua cea mai bine susţinută componentă în acest sens, motiv pentru care nu este exclus ca în 2014, dat fiind numărul în creştere al disciplinelor care au parte de finanţare, unele să nu mai fie sprijinite pecuniar.

Revenind la premianţii în sine, în topul celor mai buni 10 sportivi timişeni pe 2013 în ramuri olimpice, Pastor este urmată de canotorul Florin Marian Enache (CSŞ Bega), respectiv, pe locul 3, de Gheorghiţă Ştefan (CSM Lugoj), din lupte libere, iar în continuare, pe 4 de Patricia Marticoni (CSM Timişoara) – box, 5. Andrei Ionuţ Bărbuţ (LPS Banatul / CSM) – atletism, Vlad Cotuna (CSM Lugoj) – gimnastică, 7. Bogdan Mada, 8. Alin Anton (ambii, CS Water Performance) – kaiak-canoe, 9. Daniel Donci (CSU Timişoara) şi pe 10. Răzvan Hodorogea (CSM Timişoara), ambii din canotaj. Aşadar jumătate dintre cei mai buni 10 performeri timişeni pe 2013 provin din sporturile nautice, în vreme ce atletismul a acaparat locurile 1 respectiv 5.

Tabelul nominal cu menţiuni acordate practicanţilor de discipline olimpice include 42 de sportivi, în frunte cu atletul Cosmin Ilie Dumitrache, de la CSM Timişoara şi LPS Banatul, Daniel Pastor (CS Caza), în powerlifting, şi Tabita Dobre (CSŞ Jimbolia), în lupte.

Iată şi topul celor mai buni 10 sportivi timişeni în discipline neolimpice pe anul în curs: 1. Emilian Dan (CSM Timişoara) – navomodelism, 2. Alexandra Pop (UTK Timişoara), 3. Ion Jurjescu (CSU Timişoara), 4. Lucian Dan (CSM Timişoara), 5. Alexandra Corbeanu (Zen Sho), 6. Mihail Plop (UTK), 7. Alex Schein (CS Fudokan Karate), 8. Cristina Dan (CSM Timişoara), 9. Constantin Lupulescu (CS AEM Luxten), 10. Cristina Foişor şi Alexandru Cazacu (CS Caza).

Mihaela Lulea (C.S. Nautic Banat) a obţinut prima nominalizare în topul sportivilor cu deficienţe locomotorii, urmată fiind de (2.) Vasile Stoica, (3.) Leonard Lupaşcu şi (4.) Emil Gama, cu toţii de la CS Maraton 93 Lugoj.

Apropo de lugojeni, echipa grupării CSM Lugoj de lupte libere, la masculin, redevenită campioană naţională a Superligii, în componenţa George Bucur, Denis Balaur, Alexandru Chirtoacă, Ivan Guidea, Sorinel Căprăruş, Marius Atofanei, Anisim Tălămbăţ, David Dobre, Nicolai Ceban, Nicolae Cojocaru, Cristian Ţepeneag, a câştigat categoria “echipe individuale”, în vreme ce clubul RCM Timişoara, care şi-a păstrat titlul în Superliga de rugby, a fost desemnat ca având echipa anului la “jocuri sportive”, recompensaţi fiind cei 37 de sportivi, doi antrenori şi un conducător. Tot la jocuri sportive, CSM Lugoj – volei feminin (12 sportive, 2 antrenori), a obţinut locul 2, iar CSŞ Bega Timişoara, cu echipa de baschet masculin U18 (10 sportivi), poziţia a treia.

În alte categorii, la sporturi tehnice, sextetul nominalizat este 1. Ionel Pascotă (CS Pascotă), 2. Vlad Neaga (CS Dumbrăviţa), 3. Mihai Stoichescu (Moto Extrem), 4. Răzvan Irimescu (Speed Racing), 5. Cătălin Cazacu (Taifun Racing), 6. Leonard Borlovan (Abas Timişoara), iar la sportivii Masters, pe primul loc a fost desemnat Sorin Cazacu (CS Caza) – powerlifting / haltere, urmat de 2 înotători, Mihai Liseţchi (CS Înot Masters) şi Marcel Răsădean (CSM Timişoara). Ca o altă menţiune, Maria Gheaţă, de la CSŞ Bega Timişoara, a fost răsplătită cu un premiu pentru întreaga activitate.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport sabotat și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Atletism: