GALERIE FOTO. Un multiplu campion naţional en-titre de canotaj, Dani Donci, de la Universitatea, iute şi în „Fuga la Ştafetă” pe malurile Begăi

A fost şi a rămas foarte iute pe ape, de fapt cel mai iute din ţară, şi în sezonul competiţional 2012 al canotajului românesc. Astăzi, la „Fuga la Ştafetă!” ajunsă şi în Timişoara, în organizarea STUDENT SPORT, al cărui partener mediatic www.sporttim.ro a fost, multiplul campion naţional Daniel Donci, sportivul numărul 4 al judeţului Timiş pe 2011 în discipline olimpice, ar fi trecut aproape la fel de neobservat în mulţimea nu totuşi numeroasă a evenimentului atletic dacă n-ar fi fost înălţimea sa, un atu în ambarcaţiuni, canotorul dovedind însă că este iute şi pe… uscat!

Multiplu campion al ţării cu echipajele Clubului Sportiv Universitatea, Donci a onorat cu prezenţa „Fuga la Ştafetă!”, în calitate de… student al aceleiaşi instituţii de învăţămînt, şi nu ca multiplu laureat la seniorilor canotajului românesc.

În aprilie, chiar pe apele Begăi, Donci devenea dublu campion naţional în probele de fond, pe 6.000 metri, în echipaj cu Ionuţ Atofanei, iar luna trecută cei 2 adăugau medaliilor de aur din primăvară alte două şi la Snagov, în probele de vîsle şi rame ale aceleiaşi categorii uşoare la Campionatul Naţional de Seniori, colectînd aşadar 4 titluri naţionale într-o foarte dificilă disciplină olimpică.

Dar „categoria uşoară” nu l-a împiedicat pe studentul promovat în anul III şi ultimul la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii de Vest să poarte cu succes numărul 1427 în crosul „Fuga la Ştafetă!” pe locul secund între băieţi şi în urma unei ex-atlet de performanţă, Ionuţ Georgel Silinc. Iar lîngă Daniel a fost şi… Daniela, sora sa mai mică, alintîndu-l şi aici, la start, cu „Cristi”…

Iar Daniel „Cristi” Donci a fost urmat pe podium de Răducu Băzăvan, de la Universitatea Politehnica Timişoara, în vreme ce în întrecerea fetelor primele 3 locuri le-au ocupat, în ordine, Daiana Babeş, de la Facultatea de Sport a UVT, Bianca Şvaia, de la aceeaşi instituţie, precum şi Bettina Bereng, de la Automatizări şi Calculatoare, din cadrul UPT.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Canotaj, Exclusiv, Sport Universitar și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 10

 


Ultimele articole din categoria Atletism: