Gheorghe, triplă de aur, Drăghici, primul şi el la Grand Prix

N-au fost deloc numeroşi în prima reuniune atletică a sezonului în aer liber, concursul Grand Prix pentru juniori III, de vineri, respectiv juniori II, de sîmbătă, găzduit în Bucureşti, extrem de puţini fiind în sesiunea de dimineaţă a zilei de astăzi, una cu 27 de probe, dar atleţii în devenire timişeni se pot mîndri totuşi cu patru locuri întîi, dintre care 3 ale Ioanei Teodora Gheorghe, în ambele categorii de vîrstă, respectiv Marcus Rafael Drăghici, şi alte două locuri 2 şi două locuri 3, toate pentru LPS Banatul şi CSM Timişoara, cu încă două locuri 3 şi pentru CSS Lugoj. Dar s-o luăm pe rînd…

După ce vineri a triumfat la Grand Prix pentru juniori III, pe viteză, la sută şi pe 200 de metri, Ioana Teodora Gheorghe a făcut sîmbătă pasul şi la categoria superioară de vîrstă, a juniorilor II, unde a fost însă restricţionată de regulament în a evolua doar într-o a treia probă, maxim pentru două zile de competiţii. Iar junioara născută în 1997, cu dublă legitimare la LPS şi CSM şi pregătită de antrenorul emerit Ioan Damaschin, s-a impus şi pe 200 de metri între junioarele mai mari, în 25.10 secunde, cu 1,28 secunde mai rapid decît ocupanta locului 2.

Marcus Rafael Drăghici, tot de la LPS şi CSM şi antrenat de Ioan Damaschin, a cîştigat dimineaţa proba de 400 metri a juniorilor II, cu 50.05, juniorul II fiind urmat de colegii Adrian Jurjiu (antrenor: profesorul Marcel Grigorescu), pe 4 în 51.50, respectiv Ion Alberto Gheorghescu, pe 8. Drăghici a încheiat după-amiaza pe 2 în proba de 200 metri, cu 22,68 secunde, fiind urmat pe locul 3 de colegul său, Adrian Jurjiu, în 23,63 secunde.

Alte două locuri pe podiumul junioarelor II şi în contul fetelor, tot de dimineaţă, în proba de 400 metri, Nicoleta Mirabela Trăilescu, născută în 1996, încheind a doua în 58,60, urmată fiind de colegele sale Cristina Bălan (n. 1998; antrenor Simona Şerban), o junioară III în primul ei an la acest nivel, în 58,88 secunde, pe 3, respectiv Cristurean, pe 5 în 60,48.

Încă două locuri trei şi pentru juniorii de la CSS Lugoj, de dimineaţă, prin Mădălin Bulgăraşu pe 10 kilometri marş, respectiv Diana Sorina Franţescu pe 400 de metri garduri, în 71.36 secunde.

Ar mai fi două poziţii în preajma podiumului, tot sîmbătă, în întrecerea juniorilor II, pe 800 metri, cei de la LPS ocupînd locul 4 prin aceeaşi Mirabela Nicoleta Trăilescu, în 2:19.90, respectiv Florin Darius Teodoru, născut tot în 1996, în 2:07,94, urmat pe 5 de Gheorghescu, în 2:08,02.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + sapte =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: