Hercules Maraton în creştere: cu recorduri la general şi feminin

Ionuţ Alin Zinca, de la Valetudo SkyRunning, liderul actual şi cîştigătorul ediţiei 2011 a circuitului MNRIC, a cîştigat sîmbătă cu timpul record de 3:51:39 proba de maraton pe 45 kilometri şi 2.300 metri diferenţă de nivel a celei de-a treia ediţii a Hercules Maraton, ce a avut loc în valea Cernei în organizarea CS Alternative Timişoara, şi care a înregistrat şi un record al probei feminine, cu podiumul acaparat de italience. Concursul a reprezentat totodată şi a 4-a etapă din cadrul circuitului Valetudo Mountain Running International Cup, un prestigios circuit internaţional de concursuri de alergare montană din Italia, Spania, Grecia, Franţa, Anglia şi Slovenia.

Hercules Maraton a crescut de la an la an, iar daca la prima sa ediţie, din 2010, au luat startul 250 alergători, a doua ediţie, din mai 2011, a reunit 310 alergători, iar cea de sîmbătă 26 mai 2012 a avut parte de 346 de participanţi, dintre care 172 la maraton şi 174 la semi-maraton. La start s-au aliniat şi alergători din Serbia, Italia, Ungaria, Spania, Cehia, Japonia. În urma înscrierilor on-line s-au strîns 392 de alergatori pe listele de concurs, însă prognozele nu prea încurajatoare pentru ziua concursului au ţinut o parte dintre ei acasă. Pînă la urmă, cei ce s-au încumetat să participe au avut noroc de o zi fără ploaie.

În proba de maraton (45 km, 2.300 metri diferenţă de nivel) s-a impus categoric Ionuţ Alin Zinca, de la Valetudo SkyRunning, liderul actual şi cîştigătorul ediţiei 2011 a circuitului MNRIC, cu timpul record de 3:51:39, urmat de Adrian Bostan, de la EcoMarathon, cu timpul de 4h05’47”, şi Florin-Dănuţ Vlad, cu timpul de 4h11’28”.

Podiumul la maratonul fetelor a fost monopolizat de italiencele de la Valetudo SkyRunning. Cursa a fost cîştigată de Emanuela Brizio, cîştigătoarea ediţiei din 2011 a circuitului MNRIC, care a stabilit recordul feminin al cursei cu timpul de 4h46’00”. Ea a fost urmată de colegele sale de la Valetudo, Cecilia Mora, în 4h57’41”, şi de Isabella Labonia, în 5h35’02”.

În proba de semimaraton (21 kilometri, 1.000 metri diferenţă de nivel) a cîştigat Viorel Palici, de la Sponser Team, în 1h36’44”, secondat îndeaproape de Eugen Sorop, de la White Wolf, în 1h36’58”, iar pe locul 3 s-a clasat Daniel Ştefan Lupulescu, de la White Wolf, în 1h51’32”. În proba fetelor s-a impus Ioana Mica, în 2h15’13”, urmată de Cristina Handrea, de la RO Club Maraton, în 2h25’43”, şi Andreea Dănilă, în 2h34’23”.

Vremea nu a fost ideală, în zona de creastă din traseul de maraton a fost ceaţă, vizibilitate destul de scăzută şi vînt moderat, însă temperatura mai răcoroasă a fost potrivită pentru alergat. În urma ploilor căzute în ultimele două săptămîni, condiţiile de pe traseu au fost destul de grele din pricina noroiului, aşa încît putem spune că alergătorii au fost asemenea lui Hercules şi au avut de dus la bun sfîrşit o serie de munci deloc uşoare.

Echipa Hercules Maraton şi CS Alternative doreşte să mulţumească partenerilor deja tradiţionali care au contribuit şi sprijinit activ în organizarea şi buna desfăşurare a evenimentului, şi anume Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Radio România Reşiţa, Radio Club QS0 Banat Timişoara, Salvamont Caraş-Severin, Salvo Timişoara. Adresăm mulţumiri şi sponsorilor care au sprijinit acest eveniment: Buff, eMont, Sponser, Danone, Vitalis Dr Oetker, Monte-Banato, Carpatina, InfolieriAuto.ro, PrintTech, InfoPensiuni.ro, EchipMont, Flaro. Şi nu în ultimul rînd mulţumim celor 80 de voluntari de la cluburile CS Alternative, Bike Attack Reşiţa, Concordia Lugoj, Alergotura, care au asigurat punctele de control şi realimentare de pe întreg traseul. Detalii suplimentare şi clasamentul complet găsiţi pe www.alternativetm.ro/herculesmaraton/

 

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Hercules Maraton în creştere: cu recorduri la general şi feminin

  1. Pingback: Hercules Maraton, în creştere: recorduri la general şi feminin - Ora de Stiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: