În aceeași penurie participativă numerică a ”Naționalelor” F.R. Atletism, la alergarea pe urcuș ”Vertical” 6km CSU Politehnica laureată la Tineret și pe 3 la senioare, pe 3 și Ivanciov la individual, la alergarea montană scurtă de 12km, ”violetele” Timișoarei pe 2 la ”Tineret”. Ardelean (Poli) ia în capitală Cupa României la triatlon seniori

Dezastru al Federației Române de Atletism ca participare numerică redusă a cluburilor din țară – precum la recenta fază finală a ”Naționalului” de 5km pe șosea pentru senioare, cu 3 echipe la start și CSU Politehnica a doua la final, despre care consemnam recent, cu legătura aici, și la Campionatele Naționale de alergare montană, și anume cea pe ”Vertical”, strict de suiș pe 6 kilometri, respectiv ”de alergare montană scurtă”, pe 12 kilometri în urcare și coborâre, desfășurate în weekend la Câmpulung Moldovenesc, unde alb-violetele Timișoarei au strâns o pleiadă de medalii între rarele protagoniste ale întrecerilor. 

CSU Politehnica Timișoara s-a desfășurat însă pe două ”fronturi” la finele săptămânii trecute, și la București, acolo unde a avut loc Cupa României la triatlon, cucerind cinci medalii iar Cosmin Ardelean câștigând ”Cupa” triatloniștilor seniori.  

În Bucovina, la alergările montane, sâmbătă, pe cei 6 kilometri ai Campionatului Național ”Vertical”, numai în urcare, Carla Ivanciov a ocupat locul 3 în concursul individual, iar în echipă cu Denisa Zaro, Yasmina Tămășilă și Naomi Pîrvoi a cucerit locul I la categoria ”Tineret” – campioane ale țării, respectiv locul 3 în ierarhia generală a senioarelor.

Duminică, în Campionatul Național de alergare montană scurtă, de 12 kilometri, pe urcare și coborâre, CSU ”Poli” a obținut locul secund pe echipe de tineret, în componența Denisa Zaro, Carla Ivanciov, Yasmina Tămășilă Yasmina, vicecampioane ale României la respectiva categorie de vârstă. 

”Tineretul” pe echipe la alergarea montană ”Vertical”, doar în urcare, devenind așadar laureat național, dar, după cum a semnalat și profesorul Daniel Chirilă, antrenor al alergătoarelor, în condiția în care în județul Suceava au fost ”echipe puține la start, dar chiar nu e vina noastră”.  

Iar revenind la triatloniștii reprezentanți ai alb-violetului CSU Politehnica în capitală, Cosmin Ardelean a câștigat Cupa României la seniori, în Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu”.

La categoria U17, pe prima treaptă a podiumului s-a urcat Eduard Pauleț, de la CSU Politehnica, iar la doilea a fost Nicolas Tănăsciuc. Primele două poziții au fost ocupate de sportivii de la CSU Politehnica Timișoara și la U21, Erik Krausz devenind campion, iar Toader Bogdan încheind pe poziția secundă.

În cadrul concursului de la Cupa României la triatlon, sportivii au avut de alergat de cinci ori pe distanța de 600 de metri, alergările fiind intercalate de patru trageri cu pistolul laser de la 10 metri și au trebuit să înoate de 4 ori pe distanța a 50 de metri, stilul liber.

Fotografiile 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 11

 


Ultimele articole din categoria Atletism: