Indoor: Timişoara, medalii la Naţional iar Pastor spre Mondial!

Salbă de medalii pentru atletismul timişorean la Campionatul Naţional de Seniori şi Tineret indoor, dotat cu „Cupa de Cristal”, derulat vineri şi sîmbătă în complexul „Lia Manoliu”. Iar ca urmare a evoluţiei sale şi în ciuda accidentării suferite sîmbăta trecută, la Naţionalul de juniori I, Adelina Pastor este în faţa primei participări la Campionatul Mondial de seniori, după prezenţe la Mondialele de Juniori II şi Juniori I.

Pastor, alergînd vineri în 55.38 secunde pe 400 metri, a devenit vicecampioană naţională de Tineret a probei şi a obţinut totodată locul 3 între seniori, fiind astfel inclusă în lotul României pentru cea de-a 14-a ediţie a Mondialului de sală de peste două săptămîni, ce va avea loc în Atakoy Athletics Arena din Istanbul, abia inaugurată cu ocazia Balcaniadei, şi unde va concura cu ştafeta de 4×400 metri a tricolorelor.

„Am o deosebită satisfacţie de a fi reuşit bune rezultate cu toţi cei 3 tineri atleţi, cu Adelina, Sorin Vătămanu şi Cosmin Dumitrache, şi sunt foarte mulţumit de evoluţiile lor, remarcate de antrenorii federali”, a spus antrenorul emerit Ioan Damaschin, care-i pregăteşte pe cei 3 sportivi sub dublă legitimare la LPS Banatul şi CSM Timişoara. „Am totodată încredere într-un sezon de vară de excepţie, ţinta noastră finală fiind ca Adelina să obţină un loc în ştafeta de 4×400 metri a României, la Jocurile Olimpice de vară de la Londra”, a mai spus profesorul Damaschin.

Dar rezultatelor bune obţinute vineri de Pastor şi Sorin Vătămanu, pe 400 metri băieţi, li s-a adăugat sîmbătă cursa cu record personal reuşită de Cosmin Ilie Dumitrache pentru locul 2 la Tineret, vicecampion naţional, în cadrul probei de 60 metri garduri. Dumitrache, cu dublă legitimare la LPS Banatul şi CSM Timişoara şi pregătit tot de antrenorul Ioan Damaschin, a alergat în calificări în 8.42 secunde şi şi-a îmbunătăţit timpul în finală, 8.33. „Cosmin este născut în 1994 dar a concurat cu succes între seniori, la garduri mari, şi a alergat extraordinar!” Dumitrache a fost de fapt cel mai tînăr dintre cei 14 concurenţi ai probei…

Desigur, aşa cum am menţionat vineri, Sorin Claudiu Vătămanu (n. 1993; LPS Banatul & CSM Timişoara; antrenor: Ioan Damaschin), a devenit Campion naţional de tineret în proba de 400 metri şi vicecampion naţional de seniori.

Cosmin Ilie Dumitrache a concurat în unica dintre cele 12 probe ale celei de-a doua sesiuni atletice care a programat calificări, şi anume 60 metri garduri, drept cel mai tînăr dintre cei 14 participanţi. Dumitrache, născut în ´94 şi pregătit la LPS Banatul şi CSM Timişoara de antrenorul emerit Ioan Damaschin, este în primul an ca junior I.

Mirabela Nicoleta Trăilescu, o junioară II născută în 1996, tot cu dublă legitimare şi pregătită de profesorul Damaschin, şi-a încercat forţele între cele 9 concurente ale probei de 800 metri feminin, ca mezina cursei, încheind în 2.21.32.

Raymond Ioan Gulyas, care vineri obţinea bronzul naţional în proba de 1.500 metri, a alergat sîmbătă şi în proba de 3.000 metri masculin, între 18 concurenţi la start, clasîndu-se din nou pe locul 3, aşadar cu un nou podium în palmares la Campionatul Naţional de sală pentru seniori. Gulyas (n. 1984; antrenor: Simona Şerban; CS Universitatea Timişoara) a parcurs distanţa în 8.18.72, fiind devansat la doar 12 sutimi de secundă de ocupantul locului 2, respectiv la 72 sutimi de învingător.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 3

 


Ultimele articole din categoria Atletism: