Ioana Gheorghe („Banatul” şi CSM Timişoara), locul 4 pentru România în finala pe 100 metri a trialului olimpic de la Baku, pentru Jocurile Olimpice de Tineret din august de la Nanjing

Ioana Teodora Gheorghe, una dintre cele 3 tinere atlete timişorence, junioare 2, implicate începând de astăzi în trialul olimpic juvenil european din Azerbaijan, s-a clasat a patra în finala pe 100 de metri de pe arena Tofig Bakhramov din Baku.

Ioana Gheorghe (CSM şi LPS Banatul Timişoara), la Baku, pentru România, a 4-a pe 100 metri, în trialul olimpic de 16-17 ani (foto: Cristian Barbu)

 

 

Gheorghe, sprinteră din generaţia 1997 legitimată la LPS Banatul şi CSM Timişoara, s-a calificat în finală de pe locul 2 în Seria a 4-a, cu timpul de 12 secunde, al cincilea dintre cele mai bune opt ale preliminariilor. Alergând pe culoarul 8, timişoreanca pregătită de Ioan Damaschin a fost devansată de o atletă din Cipru, Paraskeva Andreou, dar a depăşit-o pe franţuzoaica Leduc, care a stabilit un record personal, 12.07.

Celelalte serii la 100 de metri au fost adjudecate de sportive din Rusia, Polonia şi Cehia, de pe locurile secunde calificându-se şi atlete din Spania şi Italia.

În finală, alergând pe culoarul 7, Ioana Gheorghe a fost cronometrată cu timpul de 12,10, încheind pe locul 4, într-o cursă în care poloneza Ewa Svoboda a stabilit un nou record european, 11,63, pe podium mai clasându-se Andreou dar şi rusoaica Sivkova, autoare a celui mai bun timp stagional al său.

Trialurile de la Baku sunt rezervate atleţilor de 16 şi 17 ani din toate federaţiile de profil europene, ca preambul al Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing, în China, din luna august.

Şi celelalte două junioare timişorence de la LPS Banatul implicate în trialul de la Baku au alergat în reuniunea de vineri, primă zi din totalul de trei al competiţiei, Cristina Daniela Bălan, antrenată de Simona Şerban dar cu dublă legitimare şi la CS Atletics Timişoara, sub îndrumarea lui Raymond Ioan Gulyas, precum şi Delia Maria Irimia, pregătită de Ioan Damaschin, măsurându-şi puterile pe 400 de metri.

Bălan, din generaţia 1998, a încheiat a patra Seria a II-a, pe culoarul 4, în 56,90, înregistrând al 13-lea timp din 20, câte junioare s-au aliniat în probă.

Irimia, din generaţia 1997, alergând tot pe culoarul 4 în Seria 3, a înregistrat timpul de 58 secunde, încheind a şasea, penultima în serie. Ambele junioare de pe Bega nu s-au calificat în finala pe 400 de metri. Pe primul loc în serii au fost sportive din Cehia, Italia şi Franţa, pe locul 2 din Polonia, Germania şi Italia, iar de pe 3 s-au calificat atlete din Letonia şi Ucraina.

De notat că recordul competiţiei este deţinut de românca din Cluj Bianca Răzor, datând din 2010, la Moscova: 52,69.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 6 = trei

 


Ultimele articole din categoria Atletism: