Junioara 3 Gherase (CS Athletics Timişoara), locul 2 cu un timp de notat pe 1.500m în „Naţionalul” indoor de juniori 2

CS Athletics Timişoara, gruparea etalon şi exemplară în decăzutul atletism din „ciocul vestic”, a înregistrat un timp notabil pentru o junioară 3 la cea mai recentă întrecere pe ţară din sezonul de sală, în continuarea participărilor la competiţiile naţionale indoor.

Ca junioară 3 din generaţia 2011, Mara Gherase a înregistrat timpul de 4.48 în proba de 1.500 de metri din cadrul „Naţionalelor” de sală rezervate juniorilor 2, U18, mulţumită căruia atleta legitimată la CS Athletics Timişoara a obţinut locul 2 şi medalia de argint.

Gherase, care a mai semnat o altă bună clasare tot săptămâna trecută în cadrul aceleiaşi competiţii de sală din capitală, mai exact locul 4 în proba de 800 de metri, beneficiază din noul an de o binevenită dublă legitimare cu CSM Craiova, călcând în acest sens pe urmele colegei sale de club de la CS Athletics, Cristina Daniela Bălan, de sezoane bune vârf detaşat de lancie al atletismului timişean, şi aceasta concurând cu anii şi în numele „Municipalului” din Bănie.

Tot la ultima reuniune din capitală, la nivelul grupei de vârstă sub 18 ani, Luca Zanfir, din generaţia 2008 şi legitimat la LPS Banatul Timişoara, a obţinut locul 3 şi medalia de bronz în proba de 60 de metri plat, dând astfel semne în sensul potenţialului pe care-l deţine dar rămânând de văzut dacă se va şi contura pe viitor un tânăr atlet competitiv, ceea ce n-a rezultat în rândurile ultimelor generaţii îndrumate de Cristina Bocşa.

Cei de la LPS Banatul izbutind şi două clasări pe locul 4 în capitală, prin Rareş Rusu tot la 60 de metri plat respectiv Cara Rotaru (n. 2011) la 3.000 de metri. Probă în care pe locul 6 s-a situat o altă timişoreancă, Ana Fiţu, din generaţia 2009 de la CS Athletics, tot a şasea şi la 1.500 de metri. 

Gruparea privată CS Athletics dând atletismului „tricolor” şi o reprezentantă a României la recenta ediţie a Balcaniadei, Daria Nină situându-se a 12-a în proba de 800 de metri, şi cu menţiunea că principala evoluţie notabilă a naţionalei la reuniunea balcanică a fost asigurată tocmai de o sportivă… naturalizată. 

Sezonul de sală e în toi după ce era lansat cu etapele 1, 2 şi 3 la toate categoriile de vârstă, urmate de Cupa României la seniori, la sfârşitul acestei săptămâni fiind programate Campionatele Naţionale de seniori şi tineret, tot în Bucureşti, după care, conform tradiţiei, cele rezervate categoriei U16 la Bacău, iar în completare din nou în capitală cele la U20. 

Altfel, CSU Politehnica Timişoara, care, tocmai pentru că este o grupare studenţească, ar trebui a se axa în special pe creşterea propriei „pepiniere”, una însă modestă valoric spre nulă în general în ultimii ani, a adoptat în schimb moda lansată în deceniul trecut de concitadina CSM, de a coopta tineri deja formaţi de alte centre din ţară, înregimentându-l recent şi pe promiţătorul vâlcean Voicu, încă de anul trecut în căutarea unui alt angajament şi contactându-l atunci în acest sens pe unicul antrenor cu credibilitate reală la nivel naţional din Timiş, Raymond Ioan Gulyas, de la CS Athletics, care l-a îndrumat spre un club de drept public, având finanţare „de la stat”, iar regăţeanul şi dând deja rezultate în 2025 pentru alb-violeţi la Cupa României, fără însă ca gruparea polistă, în intensa promovare propagandistă pe care „tras de păr” o propagă, să aibă măcar minima decenţă de a semnala între aprecieri numele antrenoarei lui Voicu din ultimul deceniu, Marinela Mirea, totodată antrenoare a nimeni alteia decât triplusaltista olimpică Diana Ion, participantă la ediţia din 2024 a J.O. de vară.   

Foto: Gabriel Voicu şi antrenoarea sa vâlceancă Marinela Mirea.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − opt =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: