Junioara III Diana Puşcaşu (CSŞ Lugoj) împuşcă 4 recorduri personale: vicecampioană a ţării la Probe Combinate

Diana Cristina Puşcaşu, atleta din generaţia 1998 resprezentînd CSŞ Lugoj, a devenit astăzi vicecampioană naţională la junioare III în proba de hexatlon a întrecerii pe ţară la probe combinate, ce a avut loc la Bucureşti, încheind la 100 de puncte în urma băcăuancei Georgiana Aniţei, aşadar la o diferenţă totuşi mică în ansamblul acestui corolar al probelor.

Puşcaşu, în vîrstă de 15 ani, antrenată la gruparea şcolară lugojană de profesorul Adrian Vrudnik, era prima în clasamentul provizoriu de aseară, după ziua întîi a probelor combinate, însă a încheiat a doua, în urma lui Aniţei (n. 1999), atît la săritura în lungime, cît şi mai apoi, astăzi, la aruncarea greutăţii respectiv pe 800 de metri.

Duelul celor două a fost foarte echilibrat şi pe muchie de cuţit pînă înaintea ultimei probe, moment în care erau despărţite de numai 12 puncte, în favoarea atletei moldave.

Chiar dacă a încheiat a cincea pe 800 metri, cu timpul de 2:43,01, lugojanca rămîne cu satisfacţia doborîrii cîtorva recorduri personale, printre care şi acesta.

Astfel, Puşcaşu a aruncat greutatea la distanţa de 9,61 încă din prima încercare, pe care însă nu şi-a îmbunătăţit-o, ceea ce a echivalat totuşi cu un nou record personal în cazul timişencei. Mai mult, ea stabilea ieri în proba de 100 metri garduri un nou record al grupării CSŞ Lugoj, cu timpul de 15,25 secunde.

Puşcaşu şi-a doborît cea mai bună performanţă şi la săritura în înălţime, ceea ce n-a fost cazul şi pe 200 metri, unde reuşita de 25.83 a rămas în picioare.

Una peste alta, o nouă excelentă performanţă pentru atleta de 15 ani, care a fost urmată pe podiumul ierarhiei finale de Adina Amzucu (n. 1999; CS Pandurii Târgu Jiu).

Pentru atletismul timişean, de la CSŞ Lugoj şi LPS Banatul, urmează sîmbătă şi duminică ultima etapă a Campionatului Naţional de juniori II.

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: