Junior Athletics Championship revine cu ediția a II-a

CS Athletics Timișoara organizează primul eveniment sportiv internațional atletic pentru copii după pauza forțată impusă de ”măsurile” normative, cea de-a doua ediție a Junior Athletics Championship (JAC) urmând a se va desfășura sâmbătă 22 mai pe Stadionul ”Știința”, singura locație amenajată din județul Timiș care poate să găzduiască o competiție de atletism de performanță. JAC este singurul campionat de atletism pentru copiii din România care este organizat la standarde internaționale de concurs, ediția de anul trecut fiind anulată datorită constrângerilor ”stării de alertă” pe seama sportului.

Participanții, copii cu vârste cuprinse între 9-16 ani, vor concura în 8 probe de alergare în funcție de vârstă și în proba de săritură în lungime. După succesul de la prima ediție din 2019 care s-a bucurat de prezența mai multor cluburi din România, Serbia și Ungaria, la cea de-a doua ediție, organizatorii Junior Athletics Championship așteaptă o participare similară în special că unele restricții s-au ridicat.

În program sunt incluse si cinci probe de open unde sunt invitați să participe toți doritorii. La startul probei de 800 de metri open va fi prezentă și campioana națională și balcanică, Cristina Daniela Bălan, cea mai titrată sportivă legitimată la CS Athletics.

La fel ca la prima ediție, în program sunt incluse și trei curse unde participă 50 de copii cu nevoi speciale cu scopul  de a încuraja  sportul para-olimpic și a integra acești copii în rândul comunității sportive. Pentru prima dată, în cadrul probei de ștafetă vor fi echipe mixte formate din copii înscriși la cluburile de atletism și copii cu nevoi speciale. Secțiunea este coordonată de psiholog Adriana Lăzăruțiu, profesor în cadrul Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Paul Popescu Neveanu” Timișoara.

Evenimentul este organizat în totalitate de părinții și copiii de la gruparea CS Athletics alături de antrenorul Raymond Ioan Gulyas. În acest scop, copiii legitimați la CS Athletics au organizat săptămâna trecută „Fun Run”, un eveniment de alergare cu strângere de fonduri cu scopul de a ajuta financiar la organizarea evenimentului.

„Suntem încântați că, după o pauză de un an, putem organiza cea de-a doua ediție a Junior Athletics Championship. Copii au nevoie de astfel de evenimente pentru a reveni la normalitate și pentru a-și redobândi copilăria. Această competiție sportivă are mai multe scopuri. În primul rând își propune să promoveze atletismul în rândul copiilor atât ca o opțiune de sport de performanță, cât și ca alternativă de recreere și mod sănătos de viață. În al doilea rând, are ca scop integrarea și incluziunea copiilor cu nevoi speciale în comunitate prin activități sportive. Și nu în ultimul rând, JAC este o oportunitate de a construi o comunitate puternică cu scopul de a încuraja și sprijini performanțele în atletism. Acest eveniment nu ar fi posibil fără implicarea sponsorilor, partenerilor și părinților de la club care cred în valorile și profesionalismul acestui eveniment”, a declarat profesorul Raymond Gulyas, președintele CS Athletics Timișoara.

SPONSORI: Flexik Automation, Decathlon, Tehnodent. POKA, FLEX, AmiTrade, Avaelgo, Daikin, Dialog Data, Maspex Distribution, EBS, L’studio Beauty Salon.  

PARTENERI: Federația Română de Atletism, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență.  

Despre CS Athletics

Inițiator al acestui proiect și principal organizator este clubul sportiv CS Athletics Timișoara ( http://csathletics.ro ), prin președintele și antrenorul său, prof. Raymond Gulyas, atlet cu experiență națională și internațională – locul 2 la Cros cu echipa României la Campionatele Europene de Atletism și locul 5 la 1.500m la Campionatul de Atletism pentru Juniori. Clubul este afiliat la Federația Română de Atletism, și participă la multe din competițiile înscrise în calendarul competițional.

Cea mai titrată membră a clubului este Cristina Bălan, cu peste 40 de medalii naționale și internaționale. Cele mai importante rezultate sunt: locul 7 la 4x400m la Campionatul european de seniori, aur la 4x400m la Campionatul balcanic de seniori, selectată ca membră a lotului olimpic de tineret și a ștafetei de 4x400m ale României, campioană universitară la 400 de metri și 800m, campioană națională de tineret la 800m, vicecampioană la 400m, medaliată cu bronz la competiția națională la 800m, aur la 800m Campionatele Internaționale ale României.

În cadrul clubului se antrenează și o grupa de copii care deja are în palmares premii la multe competiții regionale și naționale. Aici se dezvoltă sportivi și se formează oameni. Educația prin sport e unul dintre cele mai importante aspecte în acest club.

Prin echipa de copii, CS Athletics se dovedește a fi unul dintre cele mai implicate centre de atletism din Timișoara în promovarea acestui sport în rândul copiilor.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: