Livia Ana Cristurean, de la LPS Banatul, 58.30 în seriile de 400 metri ale Campionatului Mondial de cadeți de la Donețk

Unica reprezentantă a atletismului timișorean la cea de-a opta ediție a Campionatului Mondial de juniori II, cadeți, ce a început ieri în Ucraina, a fost cronometrată cu timpul de 58.30 în Seria 1 a preliminariilor probei de 400 metri fete. Livia Ana Cristurean, de la LPS Banatul, mai face parte din ștafeta lotului României.

Cristurean, a patra cea mai tînără componentă a selecționatei juvenile ”tricolore”, alcătuită din 24 de atleți, dintre care 10 fete, a încheiat a șaptea și ultima în Seria 1, necalificîndu-se în semifinale. Născută în 27 decembrie 1996 și pregătită la LPS Banatul de antrenorul emerit Ioan Damaschin, sprintera a prins lotul tricolor pentru Mondialul de la Donețk după bunele rezultate înregistrate în prima parte a sezonului în aer liber.

Cristurean va face parte și din componența ștafetei feminine a cadetelor României, alături de Lorena Almășan, Florentina Marincu, Elena Stratinschi și Andreea Timofei.

Din cele 50 de atlete aliniate la startul probei de 400 de metri, Cristurean le-a depășit ca timp înregistrat dintre sprinterele care au încheiat proba pe reprezentantele din Sri Lanka, Madagascar și Maldives.

Competiția care va dura pînă duminică, ajunsă la cea de-a opta sa ediție, a mai fost organizată în zona central-est europeană și la edițiile sale din 1999, 2001 și 2007, în Polonia (Bydgoszcz), Ungaria (Debrecen) și Cehia (Ostrava).

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = patru

 


Ultimele articole din categoria Atletism: