Locul I, locul I, locul I pentru viteziştii Timişoarei la Bucureşti, în ziua inaugurală a etapei I din Campionatul Naţional pentru seniori, tineret şi juniori 1

Sezonul atletic în aer liber îşi intră tot mai ferm în drepturi iar timişorenii au pornit lansat din bloc-starturi, câştigând astăzi câteva probe în reuniunile de debut ale primei etape din Campionatul Naţional rezervat seniorilor şi categoriilor tineret şi juniori 1.

Adelina Dorina Pastor (20 de ani), start bun în sezonul în aer liber

 

Adelina Dorina Pastor, atleta cu participări la Campionate Mondiale, reprezentând generaţia 1993 la CSM Timişoara, s-a calificat de pe primul loc în finala probei de 400 metri, fiind cronometrată cu timpul de 53,03, iar apoi a câştigat şi ultimul act, în 53,57. Şi mai frumos, Pastor a fost însoţită între finaliste de alte două mai tinere atlete de la LPS Banatul, colegele sale mai fragede Livia Ana Cristurean, din generaţia 1996, şi Cristina Daniela Bălan (1998, o junioară 2), care s-au calificat de pe 6 respectiv 7, în 57,63 respectiv 57.70. Ultim act în care şi-au îmbunătăţit locurile, Cristurean încheind chiar a treia, cu 57,27, iar Bălan a cincea, în 57,98.

Locul I şi pentru Cosmin Ilie Dumitrache, hurdlerul din generaţia 1994 la CSM Timişoara, care domină întrecerile de garduri şi la seniori, deşi abia a ieşit din juniorat, bănăţeanul calificându-se în finală de pe primul loc, în 14,30, şi câştigând proba de 110 metri garduri în 14,58 şi cu 16 sutimi avans.

Tripleta triumfurilor timişorene la Bucureşti a fost completată de Ioana Teodora Gheorghe, încă o junioară 2 de la LPS Banatul şi CSM, care a trecut mereu prima de hopurile din serii respectiv semifinale în proba feminină de 100 metri, cu 12,10 şi 11.91. Ulterior, Gheorghe a câştigat şi finala, în 11,94. Frumoasa surpriză a venit de la lugojeanca Diana Cristina Puşcaşu, de la CSŞ, din generaţia 1998, care i-a călcat pe urme lui Gheorghe, calificându-se a şaptea, de fiecare dată cu 12,91, şi încheind finala pe 4, în 12.65!

Dacă Gheorghe reconfirmă, Puşcaşu suprinde plăcut, cele două timişence regăsindu-se între cele mai tinere 4 viteziste ale finalei cu 8 atlete la start.

O menţiune şi pentru atletul timişorean ajuns la CS Olimpia Bucureşti, Silviu Adrian Nişu, un veteran multiplu medaliat în ultimele nici 12 luni la diferite întreceri la nivel mondial rezervate amatorilor, la Masters, vitezist care s-a calificat în finala la 100 metri masculin alături de mult mai tinerii săi colegi de concurs. Din serii a avansat cu 11.36 iar semifinala a încheiat-o pe 6, în 11.15.

Etapa I se va încheia duminică, odată cu reuniunea a treia, finală, a deschiderii sezonului atletic intern în aer liber pentru seniori.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + sase =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: