LPS Banatul, 3 locuri I și un loc 3 în etapa 1 a Campionatului Național FRA de juniori 3

Sfârșitul săptămânii trecute a adus debutul sezonului atletic intern în aer liber prin reuniunile etapei inaugurale a juniorilor 2 și juniorilor 3, LPS Banatul Timișoara reușind la București prin 3 sportivi patru clasări pe podiumul categoriei mai mici de vârstă, dintre care 3 pe prima poziție, dar tot în weekend s-a disputat și un concurs internațional destinat celor sub 20 de ani, găzduit în Ucraina cu participarea a 5 selecționate naționale, printre care și cea a României, Cristina Bălan, de la LPS Banatul și CS Athletics, situându-se a doua pe 400 de metri.

Cristina Bălan a fost cronometrată în reuniunea atletică internațională de la Lutsk cu timpul de 56 de secunde și 18 sutimi, a doua pe 400 de metri, după Dzhoys Koba, învingătoare din partea gazdei Ucraina cu timpul de 54.91, dar înaintea lui Gal Kadmon, a treia, în 56,64s, pentru Israel. Bălan a concurat și cu ștafeta echipei sub 20 de ani a României, descalificată însă pentru o greșeală la schimbul ei.

Competiția U20 desfășurată în condiții meteo nefavorabile, pe vânt și o vreme ploioasă și rece, cu temperatura de 9 grade Celsius, a fost adjudecată în ierarhia pe puncte de selecționata Ucrainei, cu 103 puncte, urmată de Belarus cu 97 de puncte, Israel cu 75, România cu 71 și Cipru cu 57 de puncte.

Pe plan intern, în diminețile de sâmbătă și duminică s-au disputat reuniunile primei etape din sezonul în aer liber al Campionatului Național de juniori 3, după-amiezile fiind rezervate tot pe pista bucureșteană juniorilor 2. Iar LPS Banatul a concurat cu succes în trei probe ale juniorilor 3, prin atleți din generația 2002, Oscar Kiss câștigând cu recorduri personale probele de 1.500 și 3.000 de metri, prima în 4 minute și 16 secunde, cea de-a doua în 9 minute și 20 de secunde, cu 10 respectiv 16 secunde mai rapid decât precedentele sale reușite în aer liber pe aceste distanțe.

Pe lângă dublul câștigător în cadrul etapei 1 a juniorilor 3, colegul său de club și de generație Cosmin Ardelean, antrenat tot de profesoara Simona Șerban, a învins și el pe 800 de metri, cu timpul de 2.05:35, iar Filip Ursu, alergând tot pentru LPS Banatul, antrenat fiind de profesorul Eugen Iovan, s-a clasat al treilea în una din probele adjudecate de Kiss, cea de 3.000 de metri, cu timpul de 9 minute și 49 de secunde.

Sfârșitul acestei săptămâni aduce și etapa inaugurală în noul sezon în aer liber al Campionatului Național FRA de seniori, tineret și juniori 1.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: