Mâneran, pregătiri pe pantele dealurilor Ineului

Constantin Mâneran, desemnat anul trecut al zecelea în topul sportivilor din judeţul Timiş la disciplinele olimpice şi recent câştigător al fazei judeţene a Campionatului Naţional de cros, disputată sâmbătă la Lugoj, îşi continuă zilele acestea pregătirea pentru alinierea la faza naţională a competiţiei, de la începutul lunii viitoare, la Băile Felix, pe suprafeţele asfaltate în pantă de pe dealurile din împrejurimile Ineului.

„Atletul are nevoie inclusiv de antrenamente în pantă, cu înclinaţii variabile, iar cum Timişoara este oraş de câmpie, l-am trimis momentan la Ineu, unde avem cunoscuţi şi Constantin are rude, pentru a-şi vedea de pregătirea specifică. Sunt doar 80 de metri în pantă într-o parte a Pădurii Verzi, pe unde îşi are traseele de antrenament, şi anume înspre Dumbrăviţa, dar dat fiind vremea din aceste zile, traseul este foarte moale, nămolos. Astfel, Ineul este locaţia ideală, unde poate alerga şi pe şosea, şi în pantă, acolo fiind celebru traseul <Dealul Viilor>, ca o pregătire necesară pentru Naţionalul de cros”, a explicat profesorul Emil Grozescu, antrenor de atletism la CSU Timişoara.

Mâneran, născut în 1986, s-a numărat sâmbătă dimineaţă printre cei doar trei atleţi timişeni aliniaţi în proba de seniori a fazei judeţene de cros, disputată la categoria lor de vârstă pe distanţa de 8,5 kilometri, şi pe care a câştigat-o cu timpul de 30 minute şi 47 secunde.

Mâneran, alergător de anduranţă, s-a remarcat în ultimii ani în atletismul local după ce devenea campion naţional de semimaraton (21,1 kilometri) la categoria tineret, în 2008, pentru CSM Armătura Zalău.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Atletism: