Maraton Timişoara, rezultate: sîrb la semi, junior la 10 km

Atletic Club Maraton Timişoara a dat publicităţii rezultatele oficiale ale celor 3 probe din cadrul celei de-a 13-a ediţii a curselor de alergări pe şosea „Maraton Timişoara”, disputate duminică pe arterele oraşului şi cronometrate de partenerul logistic ChampionChip Timing Hungary, victoria la semimaraton revenindu-i belgrădeanului de 35 ani Ivan Miskeljin, în vreme ce Andrei Leancă, în vîrstă de doar 17 ani, şi-a păstrat titlul cucerit anul trecut pe 10 kilometri, iar US Food Network SA (KFC) s-a impus în ştafeta firmelor.

Miskeljin a fost cel mai iute pe cei 21,1 kilometri ai probei de semimaraton, adjudecată în 1:05.28, urmat fiind pe podium dintre cei 41 de bărbaţi aliniaţi la startul probei de Cristian Prâsneac (34 ani), de la Constructim şi CSM Dorna, la 38 de secunde în urmă, respectiv Cătălin Miclăuş (33 ani), un laureat timişorean în ani precedenţi, în 1:11.44.

Decani de vîrstă au fost timişoreanul Dimitrie Felea, în vîrstă de 74 ani, respectiv arădeanul Gheorghe Moşion, de 79 ani. Doar 4 femei s-au încumetat la proba de semimaraton, toate timişorence, impunîndu-se Silke Kilzer, în dauna unei multiple cîştigătoare a Maratonului Timişoara în secţiunea sa feminină, Silvia Banda, în vîrstă de 44 ani.

Printre concurenţi, dominaţi numeric de timişoreni, s-au numărat şi alergători din Italia, Spania, Portugalia, Franţa sau Serbia, dar şi din ţară (Buziaş, Covaci, Caransebeş, Satu Mare, Bistriţa, Hunedoara, Mediaş, Sighetu Marmaţiei, Arad, Bucureşti, Constanţa), cu o menţiune pentru componenţii clubului local de alergări Alergotura, aliniind mai mulţi membri.

Învingător pe 10.000 metri din Vatra Dornei, la nici 17 ani: Andrei Leancă

Tînărul Andrei Leancă, legitimat la Constructim şi CSM Dorna, şi-a păstrat titlul în cursa pe 10 kilometri, cucerit la ediţia de anul trecut, alergătorul de 17 ani încheind în 32:19 minute şi primul dintre cei 59 de competitori ai întrecerii masculine, urmat pe podium de timişorenii Ionuţ Silinc şi Mihai Obrejan. Şi aici timişorenii au fost cei mai numeroşi, regăsindu-se în cursă şi amatori din Reşiţa, Lipova, Arad, Zalău, Făgăraş, Baia Mare sau Slobozia, cu o menţiune pentru arădeanul de 68 de ani Lucian Neagu.

Larisa Gancea, o junioară de 17 ani care practică atletismul la LPS CSS Banatul Timişoara, s-a impus între cele 16 participante ale sexului frumos pe 10 kilometri, în 43:55, lista cuprinzînd şi timişence din Giarmata sau Dudeştii Noi.

N-a lipsit, la cea de-a doua sa ediţie, întrecerea Ştafetei Firmelor, în care fiecare dintre cei 4 componenţi angajaţi ai diverselor firme din oraş au alergat cîte 5 kilometri, cumulîndu-se timpii individuali. S-au înscris 10 companii şi a cîştigat echipa US Food Network SA (KFC), urmată de Profi Rom Food 2, ACI World Wide, Waterford Research, Adecco 2, Profi 1, Clinic Art, ELBA, Adecco 1 şi Alcatel Lucent

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Maraton Timişoara, rezultate: sîrb la semi, junior la 10 km

  1. cunoscator spune:

    Ar fi mai bine si mai corect daca organizatorii ar spune adevarul in legatura cu distanta reala nu ce le-ar placea lor sa fie. E o minciuna de cativa ani deoarece distanta nu se prea respecta si traseul se tot schimba. Rusine pentru Timisoara.
    Felicitari participantilor!!!

  2. a spune:

    Gancea Larisa nu mai practica sportul de performanta din primavara!
    Ea a participat ca amatoare la acest maraton . Felicitari inca o data!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 6

 


Ultimele articole din categoria Atletism: