Mezină la startul „Naţionalului” de marş al senioarelor şi U23, Alessia Pop încheie în capitală a patra la general, a doua la tineret

Alessia Cristina Pop, mărşăluitoarea junioară din generaţia 2007, cea mai fragedă la startul cu 19 concurente, a cucerit „argintul” la categoria tinerelor sub 23 de ani în proba feminină de 10.000 de matri a ediţiei din acest an a Campionatului Naţional de marş 10km pentru senioare şi U23 organizat de F.R. Atletism la Bucureşti, încheind cursa a patra între senioare, de departe cel mai bine clasată din generaţiile mai „mici”.

Alessia Cristina Pop, antrenată la CS Giroc-Chişoda de soţii Staicu, Oana şi Marius, şi având dublă legitimare la LPS Banatul, a înregistrat timpul de 48 de minute şi 59 de secunde, un record personal, asigurându-i baremul de calificare la Campionatul Mondial de atletism U20 din Peru, de la Lima, şi Cupa Mondială din Turcia, din Antalya.

În vârstă de numai 16 ani, Pop a obţinut locul IV la general în proba feminină de marş a senioarelor şi categoriei U23, desfăşurată în capitală pe distanţa de 10 kilometri, totodată vicecampioană naţională de tineret, cursa fiind câştigată în 47 de minute şi 57 de sutimi de Ana Veronica Rodean, de la CS Unirea Alba Iulia şi CSM Alba Iulia, care anul viitor va împlini 40 de primăveri, urmată de mai tânăra colegă de club Mihaela Popa (n. 1995), în 48:15. şi de Maria-Diana Lătăreţu, din generaţia 2002, de la CSM Craiova şi CSU Arad, laureată U23 în 48 de minute şi 48 de secunde.

Doar unsprezece secunde au despărţit-o aşadar pe mezina Pop de „bronzul” între senioare, detaşându-se în schimb la nu mai puţin de un minut şi 35 de secunde de cea de-a cincea concurentă care a trecut linia de sosire, şi tot din Banat, Simona Ţuţu, de la CSU Reşiţa, mărşăluitoarea din generaţia 2003 fiind cronometrată în 50:34, cu alte 12 secunde înaintea sucevencei Angelescu, din generaţia 2000. 

A doua cea mai tânără concurentă care a încheiat marşul în mai puţin de o oră, mai exact în 57:33, a fost Elena Focan, de la LPS Botoşani, atleta născută în anul 2005 clasându-se a zecea. În a doua jumătate a ierarhiei, între 9 concurente cu timpi variind de la o oră, un minut şi 16 secunde, la 1:14.38, şi alte 4 reprezentante ale generaţiei 2007, precum timişeanca Pop.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: