Minunat! Andrada Valentina Vînătu (CSŞ Lugoj), prima pe ţară la Campionatul Naţional de aruncări lungi

Andrada Valentina Vînătu, reprezentînd Clubul Sportiv Şcolar Lugoj, a cîştigat proba de aruncarea mingii de oină la categoria copile III, una dintre cele 20 de probe ale Campionatului Naţional de aruncări lungi pentru seniori, tineret, juniori şi copii, găzduit în week-end în sala de atletism a complexului naţional „Lia Manoliu” din Bucureşti.

Vînătu, născută în anul 2004, s-a impus cu o aruncare de 23,04 metri, cea mai bună din totalul de 6 încercări, depăşind-o cu 2,7 metri pe secund clasata Lidia Zaharia, de la CS Viitorul Vaslui. Proba a reunit la start 5 fete, din Vaslui şi Buzău, dar şi bănăţence din Reşiţa şi Lugoj. Greutatea mingii de oină este de 150 de grame.

Într-o altă probă a competiţiei, Kerstin Cristea, o multiplă medaliată tot pentru gruparea juvenilă de pe Timiş, s-a clasat a cincea la aruncarea discului de un kilogram, cu 27,88 metri. Cristea, din generaţia 1999, a concurat în întrecerea junioarelor 3.

Acestea au fost cele două reprezentante ale atletismului timişean în competiţia indoor organizată anual de Federaţia Română de Atletism.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Exclusiv, Sport juvenil, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: