Naționalul indoor de probe combinate, etapa I. Mezina junioarelor 2 câștigă pentatlonul: Miruna Maria Pricop (CSȘ Lugoj)

Abonată la nivel de copii și juvenil la clasări înalte și medalii, cea mai fragedă dintre cele 4 concurente la grupa de vârstă a junioarelor 2 în pentatlonul Campionatului Național FRA de atletism indoor de probe combinate, și anume Miruna Maria Pricop, a acumulat cel mai mare punctaj la capătul celor 5 probe, cucerind la București locul 1 pentru CSȘ Lugoj în etapa inaugurală a noului sezon de sală din întrecerea celor mai compleți dintre atleți.

La sfârșitul acestei săptămâni, sâmbătă, pe plan regional a avut loc Balcaniada de sală pentru atleți sub 20 de ani, la Sofia, iar pe plan intern, ieri și astăzi, în sala din cadrul Complexului Național Sportiv „Lia Manoliu” s-a derulat runda I a ediției din noul an a Campionatului Național de probe combinate în atletismul indoor, desfășurat sub egida Federației Române de Atletism la toate categoriile de vârstă, mai exact seniori, tineret și juniori pe grupele 1, 2 și 3. În prima zi s-au disputat două reuniuni, dimineața de la ora 10 și după-amiaza de la ora 16, iar astăzi cu începere de la 9:30.

La categoria junioarelor 2, cele mai multe puncte în competiția de pentatlon, 2.986, au fost strânse de atleta din generația 2002 pregătită la Clubul Sportiv Școlar Lugoj de Adrian Vrudnik, Miruna Maria Pricop, devansându-le pe Alexandra Dumitrașcu, de la CSA Steaua, cu 2.849 de puncte, Maria Lena Popescu, de la CSM București, cu 2.813 puncte, și Lucia Alexandra Grecu, de la CSM Sfântu Gheorghe, cu 2.170 de puncte, toate trei reprezentante ale generației 2001.

A treia în proba inaugurală a concursului, de 60 de metri garduri, cu timpul de 9.94 secunde, Pricop a strâns cele mai puține puncte în cea de-a doua probă, săritura în înălțime, cu 1,43 metri, încheind a doua în proba de aruncări, cu 9,71 metri, respectiv a treia la săritura în lungime, cu 4,90 metri, însă prima astăzi detașat pe 800 de metri, cu un avans de 19 secunde fără 3 sutimi față de Dumitrașcu. Cronometrată cu timpul de două minute, 31 de secunde și 27 de sutimi, junioara de pe malurile Timișului a câștigat cu 216 puncte în plus în proba finală față de a doua clasată, Dumitrașcu, cucerind astfel la potou prima poziție în ansamblul competiției de pentatlon aflată la etapa inaugurală.

Cea finală, pe toate categoriile de vârstă, este programată pe 8-9 martie tot la București.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × 3 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: