Mulţi timişoreni la „Crosul şi semimaratonul judeţului Arad”, întrecere dînd exemplu Timişoarei printr-un bun parteneriat şi coordonare

Sorin Mîneran, recent vicecampion naţional universitar pentru Timişoara în cursa pe 5.000 metri de la Cluj, şi-a depăşit cu un minut şi 7 secunde fratele Gabriel Constantin Mîneran în proba etalon din „Crosul şi semimaratonul judeţului Arad”, şi anume semimaratonul de 21,1 kilometri derulat ieri pe căldură pe un traseu prin centrul municipiului Arad, ce a precedat crosul de 6 kilometri, inclusiv cu merituoasa participare a timişoreanului multiplu campion naţional de canotaj la categoria uşoară, Daniel Donci, al şaptelea pe 6.000 metri, precum şi cursa populară de un kilometru.

Crosul şi semimaratonul judeţului Arad: 15 iunie 2013, cu mulţi timişoreni la start

 

Sorin Mîneran a fost cronometrat pe cei peste 21 de kilometri în 1:10,34, fiind urmat de Constantin Gabriel Mîneran, un fost campion naţional de semimaraton cu prezenţe constante în ultimele sezoane la nivel naţional pentru CS Universitatea Timişoara, care a trecut linia de sosire amplasată în faţa Primăriei Arad în 1:11,41. Remarcabil, un sportiv amator despre care cotidianul nostru a mai scris în cîteva rînduri, timişoreanul Cătălin Miclăuş s-a clasat al patrulea în ierarhia generală a probei respectiv primul la categoria de vîrstă 30-39 de ani, graţie unui nou record personal în proba de semimaraton, şi anume 1:18.01.

Iar cînd amintim de alergătorii amatori, care au constituit extrem de marea majoritate a celor 124 de aliniaţi la start, dintre care 114 s-au încadrat în limita celor 3 ore admise, numeroşi au fost timişorenii descinşi ieri la Arad pentru a-şi măsura forţele pe cei 21,1 kilometri constînd într-un traseu parcurs în 3 ture, cu cîte două treceri ale Mureşului, iar mulţi dintre aceştia au transpirat în galbenul tricourilor Alergoturei, „clubul tău sănătos de alergare” din Timişoara, reprezentantul lor forte fiind Cătălin Miclăuş.

Timişorenii n-au fost doar pe traseu, în lupta cu propriile limite, secundele şi căldura, ci şi în public precum şi în echipa organizatorică, Constantin Dumitra, conducător al Atletic Club Timişoara şi practic „suflet” al întrecerilor de profil organizate în ultimii aproape 15 ani pe malurile Begăi, contribuind la reuşita logistică a unei bine organizate întreceri în Aradul vecin.

Care întrecere, cu toate eforturile şi strădaniile depuse peste ani de Constantin „Tele” Dumitra pentru a perfecţiona nivelul concursului din capitala Banatului şi a însufleţi Timişoara în jurul unui gen de manifestare unică prin particularităţile sale, a dat un bun exemplu şi chiar clasă competiţiilor de profil de pe malurile Begăi tocmai prin foarte eficienta colaborare şi coordonare între forţele fără de care un asemenea eveniment nu poate excela.

Iar Clubul Sportiv Experienţa Multisport, care a stat prin organizarea pusă la punct la baza reuşitei evenimentului, chiar a fost susţinut cum s-ar cuveni de co-organizatori, Primăria Arad, CJ Arad şi Centrul Cultural Judeţean Arad, ca un alt bun exemplu pentru ca drumul de la vorbe la fapte să fie parcurs şi de alţii. Dar cum în Timişoara mai marii administraţiei publice s-au exprimat clar că sunt mai ales interesaţi de sporturile de echipă cu minge şi mai ales cu impact mediatic, prin care să-şi pudreze imaginea, acest drum se arată a fi tare anevoios.

Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, în proxima vecinătate a Primăriei, a contribuit cu sediul central pe post de „secretariat” al concursului, oferind într-un cadru foarte bine organizat, şi cu eficiente indicatoare, facilităţile necesare unui concurs de asemenea tip, inclusiv cu garderobe şi toalete.

Organizatorii „Crosului şi semimaratonului judeţului Arad” au surprins plăcut, printre altele, cu un număr consistent de voluntari pe tot parcursul traseului, de la cei implicaţi la „staţiile de apă” şi pînă la „armata” mobilizată în zona de start şi totodată sosire, cu toţii extrem de săritori şi entuziaşti, însufleţitori prin efervescenţa lor. Iar participanţii au avut chiar şi galerie, din rîndul unui grup de elevi arădeni care avea ulterior să participe la crosul de 6 kilometri.

Însă reuşita organizării a fost dată şi de aportul vizibil şi pragmatic al forţelor de ordine, la fel, desfăşurate în număr considerabil şi întărind siguranţa unui traseu exclusiv al competiţiei, degajat de furnicarul limuzinelor, aspect care, în ciuda tuturor eforturilor lui Constantin Dumitra, n-a putut fi înclinat în favoarea participanţilor la concursul similar din Timişoara, disputat anual toamna.

Aradul s-a dovedit într-adevăr a fi o foarte bună gazdă, primitoare şi extrem de entuziastă, iar timişorenii au fost întîmpinaţi cu aplauze, încurajări şi multă grijă, semn că sportul nu înseamnă doar rivalitate în arena competiţională fotbalistică, dar şi „Hai Timişoara!” din piepturi de arădeni, la întreceri preponderent între amatori, cu ocazia durei provocări a semimaratonului.

Iar timişoreni au mai fost chiar şi la standurile oficiale ale evenimentului, alergătorii de anduranţă Gianina şi Alin Tănase, ca distribuitori pe România ai firmei elveţiene de echipament sportiv Kompressor, atrăgînd atenţia cu produsele expuse celor mai iuţi dintre participanţi. Care n-au scăpat la rîndul lor de atenţia jurnaliştilor de la West TV Arad, descinşi cu un mic studio în direct chiar pe esplanada din faţa Primăriei, unde variile manifestaţii de divertisment au completat ambianţa dimineţii de sîmbătă.

Atractivitatea întrecerii a fost dată şi de prezenţa la start a octogenarului Gheorghe Moşion, care, admirabil, a încheiat cei 21,1 kilometri în două ore şi 50 de minute în pofida căldurii tot mai intense odată cu apropierea amiezii, în vreme ce între cele 24 de femei care s-au încumetat să se alineze la start, majoritatea peste 30 de ani, cu 3 chiar de la 50 de ani în sus, cea mai rapidă a fost Andra Loredana Ologu, în 1:25.34.

A fost foarte cald, la propriu şi la figurat…

Ca o notă personală din partea unui timişorean descins în Arad mai ales cu ocazia unor meciuri competiţionale pe stadionul UTA sau la sala sporturilor, prezenţa la semimaratonul celor de pe Mureş mi-a lăsat o plăcută impresie. Că am încheiat cei peste 21 de kilometri în aproape două ore, 1:59,40, al şaptelea la categoria de vîrstă 40-49 ani, chiar n-a contat deloc în faţa bucuriei de a alerga într-un concurs pus pe roate cu mult suflet. Felicitări arădenilor!

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Exclusiv, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = doi

 


Ultimele articole din categoria Atletism: