Omenește, natural și firește, între 700 de spectatori pe o celebră pietonală din centrul istoric în Innsbruck. Tradiționalul Golden Roof, sărituri la a XVI-a ediție. VIDEO: prăjină. VIDEO 2: în lungime

Cincisprezece atleți din 11 țări au concurat sâmbătă în cea de-a XVI-a ediție a tradiționalei competiții Golden Roof Challenge, inedită și aparte prin faptul că se desfășoară pe o pistă mobilă amplasată pe o stradă pietonală din centrul istoric în Innsbruck, în mijlocul publicului, cu vedere spre celebra clădire cu acoperișul aurit, de unde și denumirea întrecerii anuale. Frica inoculată lumii în 2020 n-a avut forță în fața atractivității celebrului eveniment atletic, 700 de spectatori asistând la cele 4 probe ale competiției de sărituri, cu prăjina și în lungime, la feminin și masculin. Ierarhiile, distanțele măsurate și clipuri video ale concursului încheiat în nocturnă pe ploaie.

@ Golden Roof Challenge, ©foto PLOHE

Elita mondială în săritura în lungime și în săritura cu prăjina a concurat și în 2020 în Golden Roof Challenge, tradiționala întrecere din orașul alpin austriac, la fel ca de obicei, înconjurată de spectatori, în condițiile unui concept igienic care a menținut vie apropierea fizică dintre competitori și publicul din preajmă.

În săritura în lungime a bărbaților, sud africanul Rashwal Samaai a învins cu o reușită de 8 metri și 3 centimetri, atinsă și de elvețianul Ehammer, dar care a avut o mai modestă a doua cea mai bună performanță, de unde și locul secund în ierarhia finală. Stelios Malakopoulos, un elen cu ambele membre inferioare amputate, a bătut recordul mondial al categoriei sale, 6,93 metri.

La fete, favorita Nastassia Mironchyk-Invanova s-a impus pentru Belarus cu o săritură de 6,94 metri, în fața ucrainiencei Maryna Bekh-Romanchuk (6,82m) și a slovenei Neja Filipic (6,52m). A concurat și o localnică, Verena Preiner, a patra, cu 6,17 metri.

Lisa Ryzih s-a impus pentru Germania la săritura cu prăjina feminin, ”urcând” la 4,45 metri, concursul masculin fiind amenințat de tunete și fulgere dar și udat de ploi torențiale, condiții în care Matt Ludwig, din SUA, și olandezul Menno Vloon au împărțit șefia, cu 5,40 metri. Avântul, luat pe noua pistă „The Fly Swat”, inaugurată în premieră..

VIDEO

VIDEO 2

Rezultatele

Lungime feminin

1. Nastassia Mironchyk-Ivanova (Belarus) – 6,94 metri
2. Maryna Bekh-Romanchuk (Ucraina) – 6,82m
3. Neja Filipic (Slovenia) – 6,52m
4. Verena Preiner (Austria) – 6,17m
5. Aigail Adjei (Germania) – 5,98m

Lungime masculin
1. Rushwal Samaai (Africa de Sud) – 8,03m
2. Simon Ehammer (Elveția) – 8,03m
3. Markus Rehm (Germania) – 7,94m

Prăjină feminin
1. Lisa Ryzih (Germania) – 4,45m
2. Amalie Svabikova (Cehia) – 4,25m
2. Fanny Smets (Belgia) – 4,25m

Prăjină masculin
1. Matt Ludwig (SUA) – 5,40m
1. Menno Vloon (Olanda) – 5,40m
3. Cole Walsh (SUA) – 5,30m
3. Audie Wyatt (SUA) – 5,30m.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 36

 


Ultimele articole din categoria Atletism: