Opt competiții de alergare și maraton din România

Sportul este binevenit în viața fiecăruia, iar alergarea nu implică mari eforturi și se poate practica la toate vârstele, indiferent de sex. Sunt foarte multe competiții de alergare organizate la nivel național, atât pentru sportivii de performanță cât și pentru amatori, în ideea de a atrage cât mai multe persoane spre acest sport.

Nu ai nevoie decât de un echipament adecvat, mai multe detalii despre acesta găsești pe https://liniadestart.ro/ , dorință și antrenament săptămânal. Deși în 2020 multe dintre competițiile și maratoanele ce se organizează anual au fost amânate, datorită condițiilor impuse de limitarea răspândirii virusului, imediat ce se va reveni la un regim normal, acestea își vor relua cadența și vei putea participa. Mai jos ai câteva opțiuni, care pot fi de interes pentru tine și vei avea timp să te antrenezi, pentru a fi prezent în edițiile viitoare.

Competiile de alegare se desfasoara pe tot parcursul anului, fie pe asfalt, in orase, cu circulatia inchisa sau restransa pe portiuni pentru buna desfasurare, fie off road, in zone frumoase si atractive.

1. Făget Winter Race

Acesta este de obicei primul concurs din an, ce se desfasoara in perioada de iarna, in padurea Faget, Cluj Napoca. De regula, are 3 runde de lungimi diferite, acestea avand numele unor sportivi de marca ce au participat la acest concurs, dar care nu mai sunt printre noi. Este o competitie la nivel national si participa in jur de 500 de concurenti din intreaga tara.

2. Semimaraton Gerar

Aceasta competitie se desfasoara in Bucuresti, tot in perioada de iarna, si se pot inscrie echipe formate din 3 membri. Sunt mai multe posibilitati, precum: echipe masculine cu timp de 3 ore, echipe mixte/ feminin, cu timp de 3 ore si cros ELTH 10,8 km, cu timp limita de 1 ora si 20 de minute.

3. Maratonul nisipului

Acesta se organizeaza la Constanta, off road, si se desfasoara la inceputul primaverii. Are mai multe sectiuni, cum ar fi: maraton, cu o lungime de 42 km; semimaraton de 21 km; 10 km; 5 km; precum si doua curse non-competitionale, Family Run si Campionii Scolii. Astfel, sunt curse pentru fiecare membru al familiei, pentru a invata de mic importanta participarii la astfel de competitii.

4. Brasov Marathon

Se desfasoara off road si cuprinde, de asemenea, mai multe sectiuni pentru a oferi posibilitatea de a participa unui cat mai mare numar de doritori: maraton pe o distanta de 38 km, cu o diferenta de altitudine de 2056 m; semimaraton pe o distanta de 21 km, cu o diferenta de nivel de 1016 m; cros pe o lungime de 9 km; cursa copiilor, dedicata celor mai mici participanti; cursa persoanelor cu dizabilitati, ce are o lungime de aproximativ un km si ofera posibilitatea si acestor persoane sa participe activ la viata sportiva.

5. S24H

Este o competitie ce se desfasoara in Timisoara si include mai multe optiuni: 6 ore, 12 ore si 24 de ore de alergare, pe categoriile masculin si feminin, adresandu-se doar persoanelor de peste 18 ani. Premierea se face la aceste categorii, fara a se tine cont de varsta participantilor.

6. Maraton Rosia Montana

Se organizeaza off road. Este o competitie care iti permite sa cunosti una dintre cele mai frumoase localitati din Romania, alergi si te incarci cu energie pozitiva. Poti veni cu intreaga familie si fiecare se va inscrie la sectiunea adecvata abilitatilor sportive pe care le-a acumulat: 43 km, 24 km, 10 km sau o cursa special dedicata pentru cei mici.

7. Maratonul Dacilor

Are loc in Costesti, off road. Traseul se desfasoara intr-o zona foarte frumoasa, pe urmele strabunilor, cuprinzand localitati de importanta istorica precum: Decebal, Fetele Albe, Sarmisegetuza Regia.

8. Ciucaș X3

Are loc in perioada de toamna, in localitatea Cheia din Prahova, off road si este pe mai multe sectiuni: semimaraton pe o distanta de 21 km, maraton 42 km, ultramaraton individual pe o distanta de 108 km, si ultramaraton pe echipe tot pe o distanta de 108 km. Ca si bonus, in ziua urmatoare se desfasoara si o cursa a copiilor.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: