Oscar Kiss (LPS Banatul), campion pe țară la București pe 1.500 de metri, pe 2 la 3.000m. Și Cosmin Ardelean pe 2 la 800m

LPS Banatul Timișoara a concurat cu succes în acest weekend la Campionatul Național de juniori 3, doi băieți și o fată cucerind 4 medalii în competiția organizată de Federația Română de Atletism la București iar una dintre clasări fiind pe locul 1, prin Oscar Kiss, antrenat de Simona Șerban, campion al țării în proba masculină de 1.500 de metri cu timpul de 4 minute și 18 secunde.

Oscar Kiss a revenit la bunele și foarte bunele performanțe izbutite nu demult la categorii inferioare de vârstă și a bisat în competiția atletică în aer liber din capitală prin a deveni și vicecampion național de juniori 3, în proba de 3.000 de metri a băieților, al doilea în 9 minute și 28 de secunde.

Tot pe locul 2 s-a situat la Naționalul juvenil FRA de la București și Cosmin Ardelean, antrenat de Simona Șerban la LPS Banatul Timișoara, vicecampion al țării în proba de 800 de metri a băieților cu timpul de două minute și 4 secunde, obținând totodată și poziția a șasea la 400 de metri, cronometrat fiind în 55 de secunde și 8 sutimi. Cosmin Ardelean promite și el pe pista atletică după ce a fost descoperit și îndrumat spre această disciplină dinspre ”Rudolf Walther” de profesorul de Educație Fizică și Sport Eugeniu Chirițoiu, un fost practicant de handbal care a mai dat peste ani arenei competiționale elevi ghidați spre ramura pentru care manifestau abilități și care va continua să predea din noul an de învățământ la Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva”.

LPS Banatul a cucerit și o medalie de bronz în concursul bucureștean prin Alexandra Vasilescu, antrenată de Cristina Bocșa, a treia în proba de 200 de metri a fetelor, cu timpul de 26 de secunde și 96 de sutimi.

Ca alte clasări, Alexa Țimbotă, antrenată la LPS Banatul de Simona Șerban, pe locul 8 la 400 de metri, cu timpul de 63 de secunde și 56 de sutimi, respectiv poziția a zecea pentru colegul de club Filip Ursu în întrecerea de 3.000 de metri a băieților, cu timpul de 9 minute și 59 de sutimi, pregătit de profesorul Eugen Iovan la Ciacova, unde este elev al Liceului Teoretic ”Al. Mocioni”.

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 1

 


Ultimele articole din categoria Atletism: