Pastor şi Vătămanu cîştigă pe 400 de metri la Bucureşti

Adelina Dorina Pastor

Aceiaşi protagonişti cu aspiraţii la primele locuri dar nu numai ei au reprezentat astăzi Timişoara pe pista bucureşteană, unde au fost programate 14 probe, urmînd ca reuniunea secundă să aibă loc sîmbătă.

Ca o primă remarcă, Adelina Dorina Pastor n-a dezamăgit nici de această dată, cîştigînd proba de 400 metri cu timpul de 54.34 secunde şi avînd drept companie două junioare II de pe Bega, şi anume Nicoleta Mirabela Trăilescu, cronometrată în 59.91 secunde, a doua ca junioară II în concursul reunind inclusiv seniori şi reprezentanţi ai categoriei tineret, respectiv Livia Ana Cristurean, tot de la LPS Banatul şi tot din generaţia 1996, în 62,22.

Pastor, legitimată la LPS Banatul şi CSM Timişoara, pregătită fiind de antrenorul emerit Ioan Damaschin, evoluează de-acum la categoria tineret.

Tot pe primul loc s-a clasat şi colegul ei de generaţie, Sorin Claudiu Vătămanu, antrenat de profesorul Damaschin şi legitimat la LPS Banatul şi CSM Timişoara, care a confirmat calculele hîrtiei, cîştigînd cursa de 400 metri cu timpul de 48,99, cel mai bun din 47 de atleţi la start.

Interesul pentru această probă a fost mare, pe lîngă cîştigătorul din generaţia 1993 mai reprezentînd oraşul de pe Bega şi alţi 4 juniori, cu rezultate notabile, după cum urmează: Marcus Rafael Drăghici a sosit drept al doilea junior în concurs, sportivul din generaţia ´95 încheind în ansamblul cursei pe locul 12, la luptă cu mai experimentaţi atleţi, cu timpul de 51,70 secunde; Alberto Gheorghescu, tot din generaţia ´95, s-a clasat al 18-lea, în 52,28 secunde, în vreme ce Nicolae Jurjiu, un junior 2 născut în 1996 a fost cronometrat în 52,98 secunde, pe cînd Andrei Bărbuţ (n. 1994) a trecut linia de sosire în 53,32 secunde.

Revenind la fete, junioara 2 Ioana Teodora Gheorghe a avut din nou o vineri bună atît în calificări cît şi în finală, atleta pregătită de profesorul Damaschin la LPS Banatul şi CSM Timişoara îmbunătăţindu-şi însă timpul de la o cursă la alta. Astfel, junioara din generaţia 1997 a alergat finala de 60 metri plat în 7.85 secunde, cu care şi-a păstrat poziţia, cea mai bună între colegele sale de generaţie, după ce calificările le încheia în 7.87, a cincea din 16 calificate şi urmată de alte două atlete de ´97. Deveanca Marincu a fost unica sportivă dintr-o categorie de vîrstă mai mică decît cea a competiţiei care să o întreacă pe Gheorghe, încheind a doua în ierarhia generală a probei, cu timpul de 7,58. Andreea Ogrăzeanu a cîştigat sprintul în 7,47 secunde.

În fine, hurdlerul Cosmin Ilie Dumitrache, un junior I pregătit la LPS şi CSM Timişoara de Ioan Damaschin, s-a pregătit pentru proba de garduri de mîine prin participarea la proba de 60 metri plat a băieţilor, în care a alergat în 7.28 secunde, al 22-lea la sosire.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 7 = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Atletism: