Pentatlon: mezina Puşcaşu (CSS Lugoj), remarcabilă la Naţional

Diana Cristina Puşcaşu, o elevă din generaţia ´98 legitimată la CSS Lugoj, a avut miercuri o foarte bună evoluţie în Campionatul Naţional de probe combinate, găzduit de sala „Lia Manoliu”, clasîndu-se pe locul 4 în „proba probelor”, pentatlonul. Puşcaşu, care tocmai a făcut în această iarnă pasul de la copii categoria I la junioare III, a concurat cu sportive în al doilea an de juniorat, din generaţia ´97, în vreme ce cealaltă finalistă născută în 1998 s-a clasat ultima, pe 8. (în foto prima pagină, împreună cu antrenorul ei, Adrian Vrudnik)

Puşcaşu, pregătită la clubul lugojean de profesorul Adrian Vrudnik, îşi continuă astfel bunele evoluţii din 2011, cînd devenea vicecampioană naţională atît la triatlon, în sală, în luna martie, cît şi la săritura în lungime, în aer liber, în luna iunie, în ultimul ei an în atletismul rezervat copiilor.

Diana Cristina Puşcaşu a fost unica reprezentantă a Timişului la „Naţionalul” de probe combinate, disputat indoor sub egida F.R. Atletism, pe două dintre secţiuni încheind a doua, şi anume la 60 metri garduri şi săritura în lungime. Titlul la junioare III a fost cucerit de Raluca Gabriela Oprica (n. 1997; CSS Şoimii Sibiu), cu 3.029 puncte, Puşcaşu acumulînd 2.784 puncte, pentru locul 4.

Dar iată rezultatele lugojencei: locul 2 la 60 metri garduri, în 9.73 secunde, cîştigînd seria a doua a probei, care a fost adjudecată cu timpul de 9.40 secunde; locul 5 la săritura în înălţime, cu 1,37 metri, comparativ cu cea mai bună a probei, de 1,55 metri; locul 3, cu 8,83 metri, la aruncarea greutăţii de 3 kilograme, cel mai bun rezultat fiind de 10,30 metri; locul 2 la săritura în lungime, cu 5,02 metri, faţă de 5,16, cea mai bună din concurs; locul 5 pe 800 metri, în 2.44.51, faţă de 2.26.65, cel mai rapid timp între junioarele III.

Semne bune anul are, eleva lugojeancă încheind a doua în această iarnă la prima sa participare între junioarele III, cu ocazia unui Grand Prix găzduit tot în sala „Lia Manoliu”, în proba de săritură în lungime.

Beatrice Puiu, născută în 1986, de la CSU Cluj Napoca, s-a impus în proba de pentatlon a seniorilor, tineretului şi juniorilor I, dintre 10 sportive, iar Georgiana Melania Legman (n. 1995; club: LPS Cluj) a cîştigat la junioare II, dintre opt sportive.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 6

 


Ultimele articole din categoria Atletism: