Pentatlonistă! Diana Cristina Pușcașu (CSȘ Lugoj), campioană națională de sală în probe combinate

Lugojeanca Diana Cristina Pușcașu a completat astăzi, prin foarte bune participări și în cea de-a doua zi de întreceri ale Campionatului Național de probe combinate pentru seniori, tineret și juniori, care au programat ultimele două probe din totalul de 5 al competiției, o excelentă performanță în sezonul atletic indoor din 2015, cucerind titlul pe țară în rândul junioarelor II.

După ce ieri, în primele 3 probe, despre care Sporttim vă relata în timp util, lugojeanca din generația 1998 s-a plasat într-o bună poziție pentru a aspira îndreptățit la medalii, astăzi a dat lovitura prin încă o clasare pe locul 2, și anume a treia, în proba de săritură în lungime, respectiv prin poziția a șasea adjudecată în alergarea pe 800 de metri a competiției în sală găzduită de Complexul Sportiv Național București ”Lia Manoliu”.

Pușcașu, antrenată la CSȘ Lugoj de profesorul Adrian Vrudnik, a reușit o săritură în lungime de 5,50 metri, cu trei centimetri inferioară celei a constănțencei Ioana Manoliu, de la LPS și CS Farul, bănățeanca adunând alte 700 de puncte în ierarhie.

Apoi, adolescenta de pe malurile Timișului a înregistrat timpul de 2.35,15 în proba de 800 de metri, încheind a șasea și obținând alte 630 de puncte.

În total, la finele celor 5 probe de concurs, incluzând ieri și cele de 60 metri garduri, în care s-a clasat pe locul 2, săritura în înălțime respectiv aruncarea greutății de 3 kilograme, în care s-a situat tot a doua, Pușcașu a acumulat 3.238 de puncte, cu care a devenit campioană a țării în competiția juvenilă de sală la probe combinate.

De notat că între senioare a triumfat Beatrice Puiu, atleta din generația 1986 de la CSM București, cu 4.233 de puncte, urmată pe podium de alte colege de întrecere reprezentând generația 80, Muscalu și Ioniță.

Timișeanca a fost urmată pe podium de Adina Amzucu, din generația 1999, tot o junioară II, de la CS Pandurii, cu 3.071 puncte, și Ioana Manoliu (n. 1999; LPS și CS Farul), cu 3.050. Imediat în apropierea podiumului și cu puțin sub limita celor 3.000 de puncte s-au mai clasat junioara clujeancă Nesteriuc, cu 2.925, craioveanca Papa (2.822) și bucureșteanca Ion (2.817).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − = 1

 


Ultimele articole din categoria Atletism: