Proaspăt medaliate la Balcaniada de cadeţi, Ioana Gheorghe, dublă campioană, şi Delia Irimia, vicecampioană, spre trialul olimpic de la Baku

Sprintera Ioana Teodora Gheorghe şi Delia Maria Irimia, exponente ale generaţiei 1997 revenite cu succes de la Balcaniada de juniori 2 din Bulgaria, vor reprezenta atletismul timişorean în trialul olimpic din 30-31 mai, din Azerbaijan, având drept ţintă participarea la cea de-a doua ediţie a Jocurilor Olimpice ale cadeţilor.

Ioana Gheorghe, axată pe probele de viteză, 100 şi 200 de metri, şi Delia Irimia, alergând pe distanţe medii, ambele pregătite la LPS Banatul şi CSM Timişoara de Ioan Damaschin, au revenit în această dimineaţă din Bulgaria, unde joi au concurat în condiţii meteorologice potrivnice în Balcaniada de cadeţi, dominată clar de România, iar în 28 mai vor pleca pe alte drumuri europene, spre Baku, unde la finele lunii vor alerga în trialul olimpic.

Ioana Gheorghe nu s-a dezminţit şi a contribuit cu două triumfuri la totalul de 15 medalii de aur al delegaţiei României la Sliven, dintre care 7 obţinute de reprezentantele sexului frumos. Cu vânt potrivnic, pe ploaie şi la o temperatură scăzută, Gheorghe a stabilit un nou record personal pe 100 de metri, cu 12,05 secunde, şi a contribuit în ultimul schimb la triumful ştafetei de 4×100 metri a României, învingătoare în 47,74 secunde, în alcătuire şi cu Puşcaşu, Aniţei şi Blazer Imola. Aşadar o dublă prezenţă timişeană în cvartetul tricolor, Diana Cristina Puşcaşu, de la CSŞ Lugoj (antrenor Adrian Vrudnik), devenind campioană balcanică la ştafetă dar şi medaliată cu bronz în proba adjudecată de Gheorghe, locul 3 pe 100 metri, în 12,74. Şapte a fost numărul medaliilor de bronz cucerite de români la Sliven, dintre care 5 de către atlete.

Delia Irimia a sosit a doua în proba de 800 metri, cu timpul de 2:15,38, devenind vicecampioană balcanică, reuşita sa contribuind la cele 10 medalii de argint ale lotului României, dintre care 6 în contul fetelor.

De fapt, bilanţul ar fi fost chiar şi mai mănos dacă Ioana Gheorghe concura şi în proba de 200 de metri, timpii săi pe jumătate de pistă recomandând-o pentru o performanţă în plus, adăugată calităţii de dublă campioană balcanică de cadeţi.

În ansamblu, românii au câştigat Balcaniada cadeţilor cu un total de 32 de medalii, dintre care 14 de către băieţi, cele de aur fiind adjudecate în probele de 100, 800, 3.000 de metri, aruncarea greutăţii şi ştafetă 4×100 metri la ambele categorii, masculin respectiv feminin, pe 110 metri garduri masculin, la 1.500m fete, la suliţă şi lungime – masculin, triplusalt – feminin.

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = patru

 


Ultimele articole din categoria Atletism: