FOTO+VIDEO. Rehm și Klishina la săritura în lungime, Cutts și Švábíková la săritura cu prăjina, primii la ediția 13 a Golden Roof Challenge din Innsbruck, pe pista mobilă

Ca sinteză scrisă a transmisiunii video în direct difuzate vineri seară de Sporttim de la evenimentul atletic anual din Austria, iată și o consemnare completată cu câteva fotografii și videoclipuri adiționale ale deznodământului celei de-a 13-a ediții a reuniunii internaționale Golden Roof Challenge, derulată la Innsbruck în săritura cu prăjina și săritura în lungime, în cadrul întrecerilor de profil ”Golden Fly Series”.

 

Această reuniune clasică din calendarul competițional internațional are particularitatea de a se desfășura în plin cadru urban, pe cea mai mare pistă atletică mobilă la nivel mondial, în lungime de 72,3 metri și cântărind 25 de tone, ”Fly Swat” fiind amplasată în centrul istoric al localității Innsbruck, chiar în fața simbolicului acoperiș aurit, reper al orașului olimpic din Alpi, pe o arteră pietonală înțesată de lume, spectatorii având astfel oportunitatea de a se afla în imediata proximitate a sportivilor, atât în pregătiri cât și în desfășurarea probelor de concurs.

Markus Rehm foto pagina I și mai sus, neamțul deținător al recordului la săritura în lungime a acestui concurs, a câștigat proba masculină a celei de-a 13-a ediții cu o performanță de 8 metri și 13 centimetri, la doar 5 centimetri de propriul său record, echivalent cu cel mondial în rândul atleților cu dizabilități locomotorii. Germanul Rehm este recordman mondial al probei în întrecerile paralimpice. Radek Juska, recordmanul Cehiei, a atins la rândul său pragul celor 8 metri la săritura în lungime, urmat pe podiumul masculin de campionul mondial de juniori elen Miltiadis Tentoglou.

 

Cea de-a 13-a ediție a tradiționalei reuniuni de sărituri pe pista mobilă din Innsbruck a avut parte și de o repriză de ploaie torențială înaintea sesiunii de încălzire precum și de retragerea pe motiv de accidentare reciprocă într-o coliziune în antrenament a doi săritori cu prăjina din Cehia, Rebeca Silhanove și finalistul olimpic Michal Balner, micșorând numărul protagoniștilor, dar competiția și-a menținut intactă atractivitatea.

Tânăra junioară cehoaică Amálie Švábíková – foto a câștigat întrecerea feminină de săritură cu prăjina, cu 4,25 metri, ratând doborârea recordului intern al categoriei sub 19 ani, pe când pe locul 2 s-a clasat finalista finlandeză de Mondial și participantă la Jocurile Olimpice de vară, Minna Nikkanen, cu 4,05 metri. La masculin, performerul mondial al Poloniei, Piotr Lisek, a ratat toate cele 3 tentative ale primei încercări la 5,40 metri, aspect de care a profitat recordmanul britanic Luke Cutts, revenit după o accidentare la umăr, care a atins în cele din urmă aceeași înălțime de 5,40 metri, urmat de croatul Ivan Horvath, tot cu 5,40m, dar cu mai multe încercări nereușite.

În întrecerea de săritură în lungime a fetelor, dubla campioană continentală Darya Klishina a învins cu 6,46 metri, urmată pe podium de ucraineanca Krystyna Hryshutyna, cu 6,31m, respectiv campioana mondială U20 de heptatlon, austriaca Sarah Lagger, cu 6,13 metri.

Videoclipurile rezumat de la sărituri, în lungime respectiv cu prăjina…

Evenimentul a fost difuzat în direct și pe canalul Comitetului Internațional Olimpic, înregistrarea fiind disponibilă la respectiva sursă și în următoarele 3 săptămâni: https://livestream.com/accounts/25148981/events/7425821 .

Rezultatele, la http://www.goldenroofchallenge.at/grc/ergebnisse.html

Alte informații: www.goldenroofchallenge.atwww.goldenflyseries.com și www.flyswat.at

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: