S-a dat startul înscrierilor la Maratonul Via Transilvanica

Unul dintre cele mai interesante evenimente ale verii anului 2021 se anunță a fi Maratonul Via Transilvanica, organizat de celebrii frați Ușeriu – Tiberiu și Alin, împreună cu Asociaţia Tășuleasa Social. Înscrierile, din 1 martie pe maraton.viatransilvanica.com, dar din motive de siguranță locurile sunt limitate la toate probele, în cea de maraton fiind deja ocupate toate cele o sută alocate de organizatori. Dar iată ce consemnează publicația Monitorul de Suceava, https://www.monitorulsv.ro/ , în articolul https://www.monitorulsv.ro/Sport-local/2021-03-02/S-a-dat-startul-inscrierilor-la-Maratonul-Via-Transilvanica

Primul maraton de pe traseul Via Transilvanica – drumul care unește regiunile istorice ale României, prin locuri cu peisaje de neuitat, este programat să se desfășoare în perioada 18-19 iunie și va avea patru probe: semimaraton, maraton, ultramaraton și mountain-bike.

Startul se va da din campusul Tășuleasa Social din Pasul Tihuța, iar sportivii vor parcurge o porțiune din Via Transilvanica, marcată cu borne de andezit la fiecare kilometru.

Maratonul va fi susținut pe distanța de 42 de km, cu elevația de 1300 de metri, semimaratonul va fi pe 21,5 km, cu o elevație de 470 de metri, iar piesa de rezistență – ultramaratonul, de 161 de km, se întinde pe două județe – Bistrița-Năsăud și Suceava.

Există și varianta de maraton pe două roți – mountain-bike, tot pe distanța de 42 de kilometri. Foto de pe maraton.viatransilvanica.com

 

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 4

 


Ultimele articole din categoria Atletism: