Sacrificiul lui Rus: junioara campioană balcanică, soră mai mare

Rebeca Rus, o atletă în vârstă de 16 ani de la LPS Banatul Timişoara şi cea mai iute din ţară la categoria sa în probele de alergare montană, a ratat de puţin podiumul Campionatului Naţional de seniori şi juniori I şi implicit calificarea la Campionatul Mondial de duminică, în condiţiile în care, în detrimentul pregătirii, s-a dedicat de-a lungul lunii august sprijinirii familiei sale, în sânul căreia a mai venit un frăţior.

Rebeca Rus a fost mezina competiţiei reunind 25 de alergătoare montane, dintre care 22 au punctat, şi cea mai bine clasată, pe locul 4, dintre junioarele născute în anul 1995, fiind devansată de Denisa Dragomir (n. 1992), de la CS Muscelul Câmpulung, Laura Popescu (´93), de la Pandurii, şi Ioana Dan (´92), de la CSŞ Zalău, şi care vor reprezenta România în Albania. Rebeca Rus trăieşte împreună cu cei 6 fraţi şi surori şi părinţii săi în zona Căii Buziaşului.

„Mama Rebecăi era la maternitate, dând naştere celui de-al şaptelea copil al familiei Rus, când noi ne aflam la Campionatul European de alergare montană de la Bursa-Uludag, în Turcia”, explică profesorul Ion Niculiţă, antrenorul Rebecăi la LPS Banatul, pe marginea momentelor delicate întâmpinate de junioară, care s-a clasat a cincea în topul individual european respectiv a devenit vicecampioană europeană cu echipa României în întrecerea din 10 iulie, găzduită de turci, după ce devenea şi campioană balcanică sub „tricolor”, tot în acest an, la Dimitrovgrad.

„Rebeca, fiind cea mai mare dintre copii, a sărit mai mult în ajutorul familiei la întoarcerea în ţară, deoarece mama sa a avut neapărat nevoie de sprijin în acea situaţie, şi n-a mai avut suficient timp la dispoziţie pentru a se pregăti întrutotul pentru Campionatul Naţional de la Vatra Dornei. Dar şi aşa ar fi obţinut un loc pe podium, în nişte condiţii normale de concurs, cu pantele obişnuite, însă a fost un traseu foarte uşor, în care s-au impus atlete mai tari pe pistă, profitând de situaţie”, a mai spus Ion Niculiţă după întrecerea de la Vatra Dornei, şi criteriu de calificare la Mondialul de duminică, de la Tirana, ce găzduieşte cea de-a 27-a ediţie a acestei competiţii.

Andrada Iuliana Bulgăraşu, la rândul ei o junioară născută în anul 1995, legitimată la CSŞ Lugoj, s-a clasat a opta la Campionatul Naţional pentru seniori şi juniori I de alergare montană, de la Vatra Dornei.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = doi

 


Ultimele articole din categoria Atletism: