Silviu Nişu, un profesor mai iute decît studenţii, pe 2 şi 3 la Campionatul Naţional Universitar de la Cluj: proaspăt legitimat la CSM Timişoara, spre Jocurile Mondiale de veterani de la Torino

Silviu Nişu, asistent-doctor cu specializarea atletism şi predînd în acest an didactica Educaţiei Fizice în cadrul Facultăţii de profil a Universităţii de Vest Timişoara, şi care a alergat foarte bine la Campionatul Naţional Universitar desfăşurat în week-end la Cluj, încheind pe 3 proba de 100 metri a băieţilor, în 10,80, iar pe 2 la 200m, în 22 secunde, a fost legitimat astăzi la CSM Timişoara, ceea ce-i va permite participarea în vară la Jocurile Mondiale de veterani de la Torino, rezervate atleţilor peste 35 de ani, aliniere la start pusă pînă acum în pericol după ce a fost nevoit să-şi ceară dezlegarea de la CS Universitatea.

Concurînd la Cluj în compania studenţilor din centrele universitare autohtone, Nişu, ajuns la 35 de ani, a dovedit aşadar că rămîne un bun vitezist al pistelor româneşti, organizatorii rămînînd surprinşi să afle că atletul nu este student, ci… profesor al studenţilor. Desigur, Nişu a concurat de dragul sprinturilor şi ca o modalitate de testare, dar nu a intrat în posesia celor două medalii, acordate concurenţilor clasaţi pe poziţii imediat inferioare.

După acest concurs naţional universitar rezervat seniorilor, dar şi categoriilor tineret şi juniori, Nişu, care n-a mai avut legitimare în acest debut de 2013, în urma spinoasei despărţiri din iarnă de CS „U”, generată de atitudinea preşedintelui grupării de pe Bega, Mircea Chiş, a găsit o rezolvare în privinţa activităţii sale la o grupare sportivă locală, fiind cooptat în cadrul secţiei de atletism de la Clubul Sportiv Municipal (C.S.M.), unică soluţie care îi conferă doritul şi justificatul drept de participare la Jocurile Mondiale de veterani de la Torino (peste 35 de ani), unde, între 2 şi 11 august, se va alinia cel mai probabil în aceleaşi probe de 100 respectiv 200 metri.

Silviu Nişu, totodată preparator fizic la CFR Timişoara, trebuia să fie legitimat la un club afiliat Federaţiei Române de Atletism, pentru a avea drept de participare la competiţia mondială rezervată atleţilor peste 35 de ani. CSM i-a deschis această uşă, după ce sportivul era nevoit în iarnă să se despartă de CS Universitatea, club în fruntea căruia Mircea Chiş l-a considerat istorie şi terminat pentru atletism, ulterior înjurîndu-l şi chiar bruscîndu-l, ceea ce s-a lăsat cu o fractură de deget şi constatări ale Institutului de Medicină Legală, ba chiar un viitor proces al cărui termen n-a fost încă fixat, dar la care conducătorul a fost citat. Nimic nu pare însă a-l opri pe Mircea Chiş să-şi continue insultele, injuriile şi în general desconsiderarea fostului său sportiv legitimat, pe care l-a înjurat cu trimiteri în origini chiar şi ieri.

În atare condiţii, trecerea în cele din urmă la CSM Timişoara pare a linişti apele cel puţin pe relaţia cu CS U, oferindu-i totodată lui Nişu un nou făgaş pentru a-şi continua participările la competiţii de profil, o incompatibilitate la Universitatea.

La Cluj s-a impus din centrul universitar Timişoara multipla medaliată naţională Adelina Dorina Pastor, în probele de 200 şi 400 metri, în vreme ce celălalt student de pe Bega aliniat la start, Sorin Mîneran, frate al mai cunoscutului alergător de anduranţă Constantin Mîneran, s-a clasat pe locul 2 în proba de 5.000 metri.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Atletism, Exclusiv, Sport Universitar și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + sase =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: