Silviu Nișu mai dă o dată peste nas Timișoarei și mai ales CS Universității

Silviu Nișu, născut în 1978, s-a calificat în această dimineață din seriile probei de 100 de metri a primei reuniuni din etapa a II-a a Campionatului Național de atletism pentru seniori, tineret și juniori I, de pe stadionul Dinamo, în condițiile în care vitezistul de 35 de ani a călătorit noaptea spre București și a acces în semifinale laolaltă cu sprinteri din generațiile 1991-1995 și alți 2 din 1983 și ´85, dar mai ales ținînd cont că reprezintă Timișoara pe banii săi, deși în scriptele competiției figurează ca legitimat la CS Universitatea, grupare ce continuă șicanele, acum prin tărăgănarea dezlegării sale, cu destinația Farul Constanța.

Nișu, care în 4 august va împlini 35 de ani, a înregistrat 11.30 secunde pe culoarul I al Seriei 3, depășind mult mai tineri sprinteri și calificîndu-se în semifinale alături de o mare majoritate de nu mai puțin decît 13 atleți cu minim 13 ani mai tineri decît el, diferență de vîrstă apreciabilă, mai ales cînd vine vorba de suta de metri.

Calificarea sa este cu atît mai notabilă cu cît, fiind nevoit să se alineze la start pe banii săi, deși în rezultatele oficiale încă apare ca alergînd pentru CS Universitatea Timișoara, Nișu a călătorit noaptea spre București, dimineață fiind deja pe pista lui ”Dinamo”. Unde mîine va alerga și proba de 200 de metri…

Nișu n-a avut de ales și a fost nevoit în acest caz să concureze tot în numele clubului Universitatea, ca o situație de moment, dat fiind faptul că nu a putut fi legitimat în timp util la CS Farul Constanța, care și-a dat acordul pentru achiziționarea sa, aspect imposibil de finalizat în absența acordului de transfer.

Silviu Nișu, care are parte din iarnă încoace de un tratament incalificabil de la ”vîrful” CS Universitatea, ceea ce l-a determinat să-și caute un alt club, n-a fost în cele din urmă legitimat nici de către CSM Timișoara, în ciuda bunăvoinței Municipalității de a-l redirecționa către o altă grupare, fiind acum pe punctul de a ajunge la CS Farul.

Legitimarea la un club este o condiție sine-qua-non pentru ca sprinterul de 35 de ani să aibă dreptul de a se alinia la startul Jocurilor Mondiale de veterani de la Torino, din 2-10 august, precum și la Balcaniada de atletism a veteranilor, de la Zagreb, pe 6-8 septembrie, tot în probele de 100 și 200 metri.

În altă ordine de idei, Livia Ana Cristurean, de la LPS Banatul, s-a calificat dimineață a șaptea la 400 de metri, în 58.47, Delia Maria Irimia încheind însă prima sub linia celor 8 ajunse în finală, în 59.08, cu Mirabela Trăilescu și mai în urmă, la 60.13. Toți cei 5 reprezentanți ai Timișoarei în proba de 400 a băieților au ratat intrarea în finală.

Reuniunile II, III și IV au loc astăzi și mîine.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = cinci

 


Ultimele articole din categoria Atletism: