Sportul ia Diploma de Excelenţă pentru regenerare urbană!

Registrul Urbaniştilor din România, Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest, decernează sîmbătă, în Piaţa Huniade (giraţia din faţa liceului MIU), la ora 9,45,  înaintea startului crosului „Wipro run technologies”, cea de-a şaptea Diplomă de Excelenţă în domeniul regenerării urbane prin iniţiative private, iar de data aceasta premiul ia calea lumii sportului, fiind acordat ONG-ului „Atletic Club Maraton”, în persoana lui Constantin „Tele” Dumitra, preşedintele organizaţiei, pentru promovarea imaginii spaţiului public timişorean prin sportul de masă.

Atletic Club Maraton organizează în acest week-end cea de-a 13-a ediţie a tradiţionalei competiţii atletice de masă „Maraton Timişoara”, înscrisă în calendarul oficial al Asociaţiei Internaţionale a Maratoanelor şi Curselor de distanţă.

Iată comunicatul semnat de dr. arh. Radu Radoslav, reprezentant teritorial al Registrului Urbaniştilor din România, Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest: „Acum 13 ani, în 2000 d-l Dumitra Constantin, poreclit de admiratorii săi Tele, a început o aventură pe care numai  perseverenţa sa o putea duce la bun sfîrşit, organizînd în Timişoara primul MARATON din Romania. Tele a înţeles înaintea oficializării în Europa a conceptului de „Healthy City” că ar trebui organizate evenimente urbane, sprijinindu-se pe un sport de masă –alergarea – benefic atît sănătăţii  noastre, indiferent de vîrstă,  care să conducă la combaterea sedentarismului cît şi la creştere încrederii între locuitorii urbei noastre prin socializare. Sloganul asociaţiei Atletic Club Maraton “Fii mai sanatos, Fii mai dinamic !”  lansat atunci a prins viaţă între timp.

Ambiţiosul proiect a început în 2000 cu organizarea primului maraton la care au participat doar 48 persoane (incluzînd şi persoane cu handicap), ajungînd anul trecut la cca 550 concurenţi. Aproape în fiecare an s-a adăugat ceva, astfel în 2001 a apărut crosul cu 516 participanţi, în 2002 primul semimaraton (s-a omologat traseul maratonului pentru a putea fi membru al organizaţiei mondiale de profil AIMS), primul cros feminin cu 45 participanţi, în 2004 a apărut biatlonul (înot şi alergare) Johny Weissmuller, în memoria concitadinului nostru, primul triatlon în parteneriat cu o firmă străină ce a investit în Timişoara (înot, bike, alergare) cu 34 participanţi. În 2005 prin crosul firmelor (alergare, bike, marş, patine cu role) s-a extins parteneriatul cu  investitorii din zonă,  la care doar peste un an au participat 46 societăţi comerciale şi peste 500 concurenţi, ajungînd în acest an la peste 1500. În anii ce au urmat maratonul a devenit internaţional, cu speranţa ca la anul să participle reprezentanţi din peste 50 de ţări, a apărut babicrosul, crosul de noapte, etc. Prin aceste acţiuni promovarea zonei noastre în lume s-a făcut în mod excepţional, fără ostentaţie.

Diplomele de Excelenţă, care recompensează în mod simbolic contribuţia persoanelor locale cu iniţiativă privată la creşterea competivităţii regiunii noastre, fac parte dintr-un program mai amplu ce se va desfăşura pe parcursul mai multor ani”.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 14

 


Ultimele articole din categoria Atletism: