Superb! Sorin Vătămanu, „aur” la seniori pe 400 metri

Sorin Claudiu Vătămanu îşi continuă în trombă succesele prin care în ultimele nici 12 luni şi-a consolidat statutul de cel mai bun atlet român pe distanţele de 200 respectiv 400 metri, deşi abia a împlinit 19 ani luna trecută, cîştigînd de această dată titlul pe ţară în proba de 400 metri din Campionatul Naţional de seniori disputat în aceste zile la Bucureşti.

Vătămanu, legitimat la CSM Timişoara şi LPS Banatul, a înregistrat o spectaculoasă ascensiune în ceea ce priveşte performanţele sale şi timpii înregistraţi atît în cursul sezonului de sală, din iarnă, cît şi în cel în aer liber, comasînd o pleiadă de recorduri personale, iar toată această explozie de foarte bune rezultate a survenit după intrarea în pregătiri cu antrenorul emerit Ioan Damaschin, care i-a călăuzit paşii în antrenamentele de pe pista arenei „Ştiinţa” şi nu numai.

Sorin Claudiu Vătămanu, desemnat cel de-al 10-lea sportiv al judeţului Timiş în 2011, candidează încă de pe acum la o clasare mult superioară în aceiaşi ierarhie pe 2012, titlul naţional între seniori fiind adjudecat cu un excelent 46.99 şi aproape o jumătate de secundă avans faţă de secondantul său în proba de 400 de metri, în condiţiile în care timişoreanul născut în 1993 a fost cel mai tînăr concurent între primii 10 clasaţi ai cursei.

Vătămanu tocmai a revenit cu reprezentativa României de la Campionatul European de seniori disputat la Helsinki, unde a debutat aşadar la cel mai înalt nivel continental al acestei categorii de concurs, după ce pînă în iarnă s-a rezumat a se alinia în probe ale sistemului juvenil.

Dacă Vătămanu a luat superb cu asalt vîrful pistei româneşti pe 200 şi 400 metri, în schimb nu s-ar putea totodată spune că Timişoara atletică are o consistentă prezenţă la actualele Campionate Naţionale de seniori de la Bucureşti, numărul performerilor bănăţeni fiind extrem de restrîns în raport cu întreaga paletă de cîte 20 de probe, la feminin respectiv masculin.

Astfel, doar alţi cîţiva atleţi concurează zilele acestea în arena seniorilor, Adelina Dorina Pastor, şi ea în vîrstă de 19 ani, de la CSM şi LPS Banatul Timişoara, încheind a cincea proba de 400 metri a fetelor, în 54.53 secunde, cursa fiind cîştigată de Elena Lavric (n. 1991; CSM Oneşti), în 52.11, iar juniorul Cosmin Ilie Dumitrache, născut în 1994 şi antrenat la CSM Timişoara şi LPS Banatul de acelaşi profesor Ioan Damaschin, fiind mezinul finalei de 110 metri garduri a seniorilor, cel mai tînăr între cei 6 concurenţi, între care a încheiat al cincilea, în 14.60 secunde dar la numai 25 de sutimi după cîştigător!

În rest, seniori în toată regula sub stindardul Timişoarei, şi anume pe viteză, în proba de 100 metri, în care atît Alina Drăguşin (n. 1986; CSM Timişoara) cît şi Silviu Nişu (n. 1978; CSU Timişoara) n-au ieşit din calificări, clasîndu-se pe 12 respectiv 14, în 13.15 şi 11.10 secunde, precum şi pe 1.500 metri masculin, unde Raymond Ioan Gulyas, născut în 1984 şi alergînd pentru CSU Timişoara, a sosit în imediata vecinătate a podiumului, în 4.02.00, el urmînd a mai fi la start şi pe 5.000 metri.

Totodată, campionul naţional Vătămanu încearcă vineri să-şi dubleze triumful cu un succes şi în proba de 200 metri. Vom reveni cu alte amănunte.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Superb! Sorin Vătămanu, „aur” la seniori pe 400 metri

  1. opasasiiarasa spune:

    dar totusi emeritul a ratat si Jocurile Olimpice din 2012 dupa ce din 2004 tot pleaca dar 2016 e aproape !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Atletism: