Timișoara City Marathon, la a II-a ediție, pe 28 octombrie: maraton, semimaraton, ștafetă, crosuri

Cea de-a doua ediție a întrecerilor atletice de alergare pe șosea ”Timișoara City Marathon” este programată în acest an în ultima duminică a lunii în curs, pe 28 octombrie, când propune amatorilor unor asemenea curse o diversitate de probe, în frunte cu cea pe distanța clasică de maraton, 42 de kilometri și 195 de metri, Maratonul ”Cavalerii Cetății” – Flexik Automation, dar și cea de semimaraton pe 21,1 kilometri, Semimaraton ”Eugeniu de Savoya”, respectiv de cros pe distanțe de 10,6 kilometri, 5,5 kilometri și 2 kilometri, denumite ”Poarta Forforosa” – Haufe, ”Batalionul Banat” – Visma și ”Timișoara 2021”, precum și un concurs de ștafetă, ”Solii Cetății”, pe echipe, de două ori 10,6 kilometri.

 

Perioada de înscrieri în competiție a fost inaugurată, la dispoziție fiind 400 de locuri pentru proba de semimaraton, câte 500 pentru concursurile de cros pe 10,6 și 5,5 kilometri, 300 de locuri pentru alergarea pe distanța de 2 kilometri respectiv 25 pentru echipele care se vor alinia la startul întrecerii de ștafetă. Organizatorii au deja un succes de participare la proba de maraton, cu 95 de sportivi înscriși, peste limita suplimentată a locurilor alocate inițial.

Proba de maraton este prevăzută a se desfășura cu începere de la ora 8:30 pe 28 octombrie pe un traseu cu linia de start la 3,5 kilometri în aval de Otelec pe malul canalului Bega, până în centrul Timișoarei, participanții urmând a fi transportați la fața locului cu autocarele prevăzute a porni din fața Hotelului Timișoara la 6:45. Probele de semimaraton, cros pe 10,6 kilometri și ștafetă iau startul la ora 9 din Piața Libertății.

Aproape 650 de participanți s-au înscris deja la cursele ediției din acest an, organizată de Alergotura, care explică pe pagina oficială www.timisoaracitymarathon.ro demersul punerii pe roate a reuniunii atletice: ”Ne-am propus să găsim o modalitate originală de a combina sportul cu istoria, dar şi cu voia bună. Așa a apărut Timișoara City Marathon între evenimentele Alergotura. Timișoara City Marathon va avea loc pe 28 octombrie 2018 şi ne dorim să devină un eveniment cu tradiţie atât local, în viitoarea Capitală Europeană a Culturii, cât şi pe plan european.  În cadrul competiţiei sunt aşteptaţi toţi cei care iubesc sportul şi experienţele noi, indiferent de oraş sau ţară. Pentru că, nu-i aşa, Timişoara merită să fie descoperită pas cu pas, iar acest eveniment de alergare tocmai asta îşi propune”.

Detalii despre întreceri, pe site-ul oficial al competiției – pe care se pot efectua înscrierile, precum și pe pagina de FB a evenimentului, care vă vor ține la curent cu toate noutățile și eventualele modificări de program.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 6

 


Ultimele articole din categoria Atletism: