Timișoara n-are groapă cu apă și obstacole dar Andrei Mirea e al doilea pentru CSU Politehnica în finala de 3.000 de metri obstacole a Naționalului de tineret, Yasmina Tămășilă tot pe 2 la 1.500m

Medalii cu greutate pentru tinerii atleți alb-violeți de la Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara la Pitești, în finala Campionatului Național de Seniori și Tineret a sezonului în aer liber, sub egida FRA. Iar una dintre distincții a fost adjudecată într-o probă în care Timișoara nu dispune de infrastructura adecvată pentru efectuarea pregătirilor.

Yasmina Tămășilă, exponentă a generației 2002 la CSU Politehnica Timișoara, a reușit să-și conserve în această vară buna formă sportivă manifestată prin obținerea nu demult a titlului de campioană națională de juniori 1 în proba de 5.000 de metri și și-a mai trecut în palmares o medalie, și în întrecerea de la Campionatul Național de tineret, locul 2 și ”argint” în proba de 1.500 de metri, cu timpul de 4 minute, 44 de secunde și 71 de sutimi, nou record personal.

Tot Yasmina Tămășilă a obținut locul 6 și în cursa de 5.000 de metri de la tineret, proba fiind câștigată de Claudia Prisăcariu, născuta în 1997, de la LPS Focșani.

Yasmina Tămășilă, liceană în clasa a XI-a și antrenată în acest an competițional de Daniel Chirilă, membru al departamentului de Educație Fizică și Sport al Universității Politehnica Timișoara, va căuta printr-o asiduă pregătire să obțină rezultate valoroase și la Campionatul Național de Cros rezervat juniorilor 1, ce va avea loc în luna octombrie.

Student în anul 2 al Facultății de ”Medicină”, la secția kinetoterapie, dar legitimat la CSU Politehnica Timișoara, Andrei Mirea, din generația 1999, a izbutit o notabilă cursă în proba de 3.000 de metri obstacole, obținând locul 2 și medalia de argint în intrecerea de la tineret, cu timpul 9:25.33 – record personal dar și o merituoasă poziție a patra în întrecerea seniorilor.

Ineditul rezultatului obținut de Mirea în proba de 3.000 de metri obstacole ține de faptul că infrastructura sportivă a Timișoarei, extrem de modestă pe profilul atletism, nu dispune nici de obstacole și nici de groapă cu apă, dar dăruirea și perseverența în pregătire au anihilat aceste handicapuri.

Tot dintre sportivii de la CSU Politehnica, bune clasări au mai obținut Mădălin Bulgărașu (n. 1996), student la ETC în cadrul UPT, care a sosit în cursa de 10.000 de metri al cincilea la tineret cu timpul de 33:20,40, și Karina Tămășilă, din generația 2000, proaspăta studentă la Facultatea Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest Timișoara încheind pe locul 6 la tineret în cursa de 10.000 de metri rezervată fetelor.

Fotografiile…

 

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Atletism: