Timotion, curse de alergare duminică de la 9, la cea de-a 3-a ediție în zona centrală a Timișoarei. Trafic rutier restricționat

Organizatorii anticipează o triplare a numărului de participanți față de ediția inaugurală din primăvara lui 2015 cu ocazia curselor de alergare programate duminică 23 aprilie 2017 în Timișoara în cea de-a treia ediție a Timotion, eveniment sportiv caritabil pus pe roate de Alergotura în colaborare cu Fundația Comunitară Timișoara. Se anunță a fi cel mai mare eveniment de alergare organizat până acum în orașul de pe Bega, la linia de start fiind așteptate peste 3.000 de persoane, adulți și copii, pasionați de mișcare în aer liber și de bucuria de a se implica în comunitate prin susținerea cu donații a unuia dintre cele 21 de proiecte pentru care se adună fonduri.

Ca și până acum, cursele se vor desfășura în zona centrală a orașului. Noutatea la această ediție este startul curselor, care va avea loc în Piața Libertății, unde se va derula apoi și festivitatea de premiere, de la ora 12:30.

  • Semimaratonul Profi – 21 km – START ora 09:00
  • Crosul MGI Coutier – 10 km – START ora 09:05
  • Crosul Visma – 6 km – START ora 09:15
  • Cursa Rotary distracție pe roți (role, fotoliu rulant, trotinete) – 1 km – START ora 10:30
  • Cursa Flexik pentru părinți cu bebe – 1 km – START ora 11:00
  • Crosul Continental – 2 km – START ora 11:30.

Organizatorii transmit timișorenilor rugămintea de a fi înțelegători cu privire la modificările traficului rutier, care va fi restricționat în data de 23 aprilie, în intervalul orar 6.30 – 14.30. Traseul va fi închis sau restricționat pe următoarele rute: Piața Libertății – strada Lucian Blaga – Piața Huniade – strada 20 Decembrie 1989 – pod Mihai Viteazu – bulevardul Vasile Pârvan – pasajul Michelangelo – bulevardul Corneliu Coposu – sens giratoriu Pestalozzi/Nistrului – strada Johann Heinrrich Pestalozzi – parc Regina Maria – strada I.L. Caragiale – strada Episcop Bonnaz – bulevardul 3 August 1919 – podul Decebal – splaiul Nistrului – splaiul Tudor Vladimirescu (malul stâng Canal Bega) – podul Dragalina – spaiul Tudor Vladimirescu (malul drept Canal Bega) – podul Decebal – strada George Enescu – Parcul Justiției – bulevardul Regele Ferdinand – Piața Victoriei – strada Alba Iulia – strada Victor Vlad Delamarina – strada Sf. Ioan – bulevardul Republicii – Piața Regina Maria (Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Luis Țurcanu”)

De asemenea, mijloacele de transport în comun vor avea rute ocolitoare. Tramvaiele nu vor fi deviate însă vor circula cu viteză redusă în Piața Libertății și pe bulevardul 3 August 1919. Circulația autobuzelor va fi deviată după cum urmează:

Linia 3/E3 – va circula deviat în ambele sensuri, de la str. Cluj pe bv. Victor Babeș, bv. Mihai Viteazu, splaiul Tudor Vladimirescu, cu continuare pe vechiul traseu;

Linia E7 – va circula de la Abator pe str. Andreescu, str. Banatul, str. Budai Deleanu, str. 16 Decembrie, podul Traian, bv. Regele Ferdinand, Piața Regina Maria și retur;

Linia 33 – va circula deviat de la bv. 16 Decembrie 1989, podul Traian, bv. Regele Ferdinand, Piața Regina Maria și retur;

Linia E8 – va circula de pe str. Iepurelui, str. Ștefan cel Mare, bv. Eroilor, str. Cluj, bv. Victor Babeș, bv. Mihai Viteazu, Piața Bălcescu, cu continuare pe vechiul traseu.

În intervalul orar 10:15 – 11:00, câteva linii de troleibuz care se intersectează cu traseul de alergare, pe sensul spre Piața 700, vor staționa pe bv. Republicii, înainte de str. Paris, cel mult 30 de minute până să își continue călătoria. Este vorba de liniile 11, M11, 14, M14 și 18, precum și linia de autobuz E1.

“Ne așteptăm ca ediția de anul acesta să reunească peste 3000 de persoane, de toate vârstele. Este extraordinar cât de mult a crescut TIMOTION, având acum o dimensiune triplă față de prima ediție și cu mult peste ceea ce noi ca organizatori ne-am imaginat. Este în primul rând meritul participanților care an de an decid să ni se alăture atât în dorința de a promova în rândul comunității și al copiilor un stil de viață sănătos, cât și de a sprijini cu fonduri realizarea unor proiecte care au beneficiari tot în comunitatea noastră”, a declarat Simona Țurcanu, unul dintre coordonatorii evenimentului. Timotion înseamnă o comunitate implicată, pozitivă și dedicată – așadar așteptăm cu drag duminică timișorenii să ni se alăture în încurajarea participanților, pentru ca împreună să punem din nou Timișoara în mișcare!

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Atletism: