Vasile Stoica, printre lugojenii alăturați Campaniei Alergotura Timișoara pe malurile Timișului

Vasile Stoica, renumitul lugojean având la activ zeci de mii de kilometri străbătuți prin lume în fotoliu rulant, s-a aflat sâmbătă dimineață printre concitadinii săi descinși la ”invazia galbenilor”, nimeni alții decât amatorii de alergare timișoreni de la Alergotura, sosiți pe malurile Timișului pentru o tură comună cu localnicii iubitori de mișcare.

Stoica, care a atins anul trecut Capul Nord, dus și întors în nici 100 de zile în fotoliu rulant, având acum în plan o expediție în America de Sud, este inițiatorul clubului lugojean ”Maraton 93”, destinat amatorilor de sport dintre persoanele cu dizabilități fizice, în acest an împlinindu-se două decenii de la fondarea grupării, iar astăzi s-a alăturat acestui front comun în slujba alergării.

Timişoara şi Lugojul au tras așadar astăzi o Alergotură împreună pe malurile Timişului

Sâmbătă, de la ora 11, voluntarii Campaniei Alergotura Timişoara au fost prezenţi la Lugoj pentru a promova alergarea lejeră şi în al doilea municipiu al judeţului. Cei 16 tineri entuziaşti s-au alăturat lugojenilor prezenţi pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor şi au alergat pe un traseu inedit – malurile râului Timiş.

Între cei prezenţi s-au aflat mai mulți lugojeni care prin acţiunile lor promovează sănătatea prin mişcare, pe lângă Vasile Stoica, care are la activ nu mai puţin de 70.000 de kilometri străbătuţi în jurul lumii în scaun cu rotile şi care a primit un tricou personalizat de la organizatori, remarcându-se cicloturistul Ştefan Hodi, care se pregăteşte de un turneu de anvergură prin Europa, Mihaela Adam, cea mai înfocată promotoare a kangoo jumps din România, dar şi Gabriela Petrescu, unul dintre organizatorii Campaniei Lugojul Pedalează.

“Am venit la Lugoj pentru că sunt deja doritori de alergare şi dorim să promovăm mişcarea noastră şi în rândul lugojenilor”, a declarat Cătălin Petru, iniţiatorul Campaniei Alergotura Timişoara. “Vreau să transmit lugojenilor că trebuie să se debaraseze de stresul zilnic prin mişcare, iar noi le oferim acest lucru într-un cadru extrem de relaxat şi plăcut în fiecare marţi de la ora 19 pe Stadionul Municipal”, a declarat şi Diana Crăiniceanu, cea care a organizat prima alergare la Lugoj, pe 1 aprilie.

Traseul ales de alergătorii de plăcere a fost aproape exclusiv pe lângă apă, strada Coriolan Brediceanu, Cotu Mic, pasarela Leucuţa, 1 Decembrie, Universitate, Primărie, Casa de Cultură a Sindicatelor. După poza de grup, oaspeţii timişoreni împreună cu cei care s-au simţit în putere au pornit o nouă alergare până în pădurea de la Tapia.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = patruzeci doi

 


Ultimele articole din categoria Atletism: