Vătămanu, bis la seniori, Dumitrache, cel mai iute la garduri

Participarea atletismului timişorean la inaugurarea sezonului indoor, odată cu etapa I a Campionatului Naţional de sală pentru seniori, tineret şi juniori I, încheiată astăzi în Complexul „Lia Manoliu”, n-a fost deloc largă, dar fructuoasă, sportivii pregătiţi de antrenorul emerit Ioan Damaschin regăsindu-se din nou în frunte, aidoma reuşitelor din reuniunea din prima zi, vineri.

Iar succesele de astăzi au fost completate de confirmarea unui nou record naţional universitar, înregistrat week-end-ul trecut la Campionatul Naţional de profil de atleta timişoreancă Adelina Dorina Pastor, care, cîştigînd în 55,89 secunde proba feminină de 400 metri a competiţiei de la Bacău, a ridicat ştacheta performanţei şi mai sus. Omologarea rezultatului tocmai a fost anunţată de către federaţia de specialitate. Pastor, care a concurat şi în aceste zile la Bucureşti, a reprezentat la „Naţionalul” din Moldova echipa Universităţii de Vest Timişoara.

Revenind la întrecerile din sala complexului bucureştean, Cosmin Ilie Dumitrache, care s-a „încălzit” ieri în proba de 60 de metri plat, a trecut astăzi la specialitatea casei, 60 de metri garduri, cîştigînd în întrecerea juniorilor I cu un timp cu care s-ar fi impus lejer şi în concursul seniorilor. Elevul lui Ioan Damaschin, exponent al generaţiei 1994 şi legitimat la LPS Banatul şi CSM Timişoara, a întregistrat 7,97 secunde pe 60 metri garduri, cu 25 sutimi de secundă mai iute decît al doilea dintre cei doar 4 competitori aliniaţi în întrecerea juniorilor I.

Dumitrache şi-a îmbunătăţit timpul din serii, cînd cîştiga în 8,03 secunde, cu 34 de sutimi avans faţă de cel de-al doilea clasat dar, şi mai important, calificat cu un timp mai bun decît al cîştigătorului finalei similare rezervate seniorilor, şi anume 8,13.

Sorin Claudiu Vătămanu, colegul său sprinter, din generaţia ´93, s-a impus astăzi şi pe 200 metri, în 22.32 secunde şi cu o secundă şi 7 sutimi în dauna ocupantului locului secund, bisînd astfel reuşita de ieri, pe 400 metri. Vătămanu a cîştigat într-o întrecere pe 200 metri cu 28 de sportivi la start.

O altă reuşită notabilă în ansamblul celor 13 probe ale reuniunii de sîmbătă a fost înregistrată de tînăra timişoreancă Ioana Teodora Gheorghe, care, în pofida faptului că abia a păşit între junioarele 2, ca atletă a generaţiei 1997, a depăşit adversare cu mai mulţi ani pe pista atletică, încheind în 26.12 secunde proba de 200 metri, după o alergare notabilă şi în concursul de ieri, pe 400 metri.

Gheorghe, pregătită la CSM Timişoara de antrenorul emerit Ioan Damaschin, a încheiat pe locul 4 în ierarhia generală a probei de 200 metri, incluzînd şi sportive senioare sau din categoriile tineret şi junioare I, după atlete din generaţiile 1992 şi ´95, dar a fost distanţat cea mai iute în comparaţie cu junioare din categoria sa de vîrstă, şi anume Lorena Almăşan, tot din 1997, de la LPS Cluj, sosită în 27.07 secunde.

Mezina Diana Cristina Puşcaşu (n. 1998, de la CSŞ Lugoj, antrenată de profesorul Ioan Vrudnik), a fost cronometrată pe 200 metri în 27,67, reuşind aşadar o cursă foarte bună, iar colega sa de club Diana Franţescu, din generaţia 1995, a ajuns la sosire în 27.97.

Şi apropo de lugojeni, demn de remarcat efortul tînărului Mădălin Marian Bulgăraşu, care, după ce ieri a alergat în proba de 1.500 metri, a luat-o astăzi de la capăt, juniorul din generaţia 1996 al grupării CSŞ încheind în 10:12.18 proba de 3.000 metri, ca mezin al concursului cu 14 atleţi la start, printre care şi sportivi din generaţia 1979.

Per total, au participat 245 de atleţi de la 64 de cluburi, dintre care 92 în concursurile fetelor.

 

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: