VIDEO. Cu „olimpica” Alina Rotaru-Kottmann în concurs, Sporttim anunţă difuzarea LIVESTREAM video a clasicului Golden Fly Series la sărituri, sâmbătă de la ora 19 în premieră la Geneva, tocmai la Jet d’Eau. Componenţa startului

Sporttim păstrează şi-n 2024 tradiţia din ultimii ani buni de a difuza video în direct reuniuni atletice de sărituri din circuitul Golden Fly Series. Marea diferenţă constând sâmbătă 21 septembrie în premiera găzduirii concursului la care va participa din nou şi „olimpica” Alina Rotaru-Kottmann de către Geneva, la simbolica locaţie ilustrativă Jet d’Eau. Cea mai lungă pistă mobilă de lansare din lume pentru săritorii în lungime şi cu prăjina, „The Fly Swat”, amplasată „în miezul” spaţiului public, cu spectatorii în imediată proximitate, ajungând aşadar şi-n Elveţia, în completare la ediţiile la rând din Austria vecină, de pe pietonala de dedesubtul „Acoperişului aurit” din Innsbruck. Un videoclip de prezentare şi componenţa protagoniştilor.

Atletism internaţional de pe pista săritorilor sâmbătă seară în pagina I din Sporttim, LIVESTREAM de la Geneva, de la ora 19 până aproximativ la ora 22:15, cu Alina Rotaru-Kottmann invitată în proba feminină de lungime, a 7-a clasându-se la ediţia a XXXIII-a a Jocurilor Olimpice de vară, la Paris cu 6,67 metri din a cincea încercare, drept cea mai bună situare la egalitate din lotul atletic în delegaţia României în Franţa.

Rotaru-Kottmann a mai participat în deceniul trecut în ediţii anterioare ale tradiţionalului Golden Fly Series, atunci în centrul capitalei Tirolului, sâmbătă în Elveţia vecină.

Nicăieri altundeva decât în preajma simbolicei atracţii geneveze Jet d’Eau, „ţâşnitoarea” de 140 de metri înălţime, punct de referinţă magnetizând amplasarea celei mai ample facilităţi atletice mobile din lume, The Fly Swat – pistă de lansare a săritorilor certificată de World Athletics. 

Toate ingredientele pentru o întrecere atletică internaţională de calitate, de urmărit sâmbătă seară video în direct în Sporttim, pe pagina de deschidere. 

În completarea difuzării LIVESTREAM de către Sporttim şi la 18 mai a etapei tradiţionale de la Innsbruck din circuitul Golden Fly Series, despre care puteţi citi aici.

Municipalitatea Geneva şi departamentul său de sport declarându-se entuziaste în a pune în scenă „un spectacol atletic într-atât de captivant”, dar şi semnalând în continuare dorinţa „de a-l aduce în centrul oraşului, prin a alege pentru un asemenea eveniment locaţia cea mai maiestuoasă cu putinţă şi totodată emblematică: Jet d’eau!”

Aşteptând săritori cu prăjina precum Austin Miller, pe locul 8 în World Ranking 2024, respectiv Matt Ludwig, tot din SUA, pentru care a triumfat în 2023 la Jocurile PanAmericane, dar şi pe britanica Holly Bradshaw, a treia clasată la ediţia niponă din 2021 a Jocurilor Olimpice de vară şi în competiţie şi la Paris, precum şi helveta Angelica Moser, protagonistă la prăjină, la fel, atât la Tokyo cât şi în Franţa. 

La lungime, printre alţii croatul Filip Pravdica, prezent la Paris şi pe locul 6 în ierarhia World Ranking 2024, dar şi namibianul Chenoult Lionel Coetzee, vicecampion anul acesta al „Internaţionalelor” Africii, Alina Rotaru-Kottmann având-o drept parteneră de concurs în Elveţia, printre altele, şi pe brazilianca Eliane Martins – prezentă şi ea la Paris şi campioană a Americii de Sud în 2017, 2019 şi 2023.

Conceptul original care însumează ideea de bază a „seriilor” Golden Fly, şi-anume structura mobilă FlySwat, creată în 2013 de Armin Margreiter, induce atractivitatea unei reuniuni atletice inedite şi atipice prin plasarea sa „sub nasul publicului”, spectatorii având acces în imediata apropiere a pistei de lansare în sărituri, altfel o imposibilitate în cazul unui concurs clasic pe stadion. 

Iar cum conceptul s-a dorit în toţi aceşti ani a fi promovat unui cât mai larg public, de-aici şi amplasarea sa în locuri emblematice din zone centrale rezervate pietonilor. 

De acum şi la Lacul Geneva, unde va concura şi olandeza Fleur Jong, recordmană mondială în sportul paralimpic şi campioană a lumii de profil în 2023 şi anul acesta, la lungime.

Probă în care românca Rotaru-Kottmann vine după un creditabil loc 7 la Paris, drept una dintre cei 4 atleţi ai României care s-au calificat în Franţa din seriile preliminare în finala la medalii, dar cea mai bine clasată, în vreme ce Bianca Ghelber s-a situat pe 9 la aruncarea ciocanului, Elena Andreea Taloş a 10-a la triplusalt iar Alin Alexandru Firfirică pe 11 la aruncarea discului. 

Altfel, alţi 6 atleţi ai lotului olimpic nu treceau de calificările preliminare, cel mult Andrea Mikloş de seriile la 400 de metri, dar până-n semifinale, pe când la maraton, probă unică, naturalizata Chelimo Melly n-a încheiat cursa iar compartioata sa Reline Meringor a semnat un cel mai bun timp personal al sezonului, 2:24,56, asigurând un acelaşi loc 7 pentru „tricolor”, cel mai bun al FRA în delegaţia României la J.O.

Alina Rotaru prin a-şi îmbunătăţi lungimea săriturii, calificată fiind de pe locul 9 în serii în baza unui 6,63 metri la a 3-a şi ultima încercare, în condiţiile în care ultimele 3 poziţii spre finală, de pe treptele 10-12, au fost prinse cu 6,59m, actul final la medalii aducându-i un 6,67, a şaptea.

Foto: goldenflyseriesgeneva.com

După Tara-Davis Woodhall, campioană olimpică în baza unui 7,10m la a patra săritură, sportiva din SUA şi calificându-se de pe locul 1 cu 6,90m, respectiv Malaika Mihambo, a doua pentru Germania în pofida a două încercări ratate, a 5-a fiind însă de… argint, 6,98 metri, urmată pe podium de Moore (SUA) cu 6,97m, iar pe locul 4 de italianca Iapichino (6,87m). Nigerianca Brume reeditând un 6,70 metri la chiar ultima sa săritură în finală şi asigurându-şi astfel locul 5, pe 6 cu Monae Nichols din SUA, tot cu 6,67 la a 5-a săritură. 

VIDEO

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = doi

 


Ultimele articole din categoria Atletism: