VIDEOx2 & FOTO. Chinezul Huang și italianca Bruni triumfă la Innsbruck în Golden Challenge, neamțul Rehm și ucraineanca Bekh-Romanchuk reconfirmă la lungime

Sporttim a prezentat sâmbătă în livestream din Austria cea de-a XVIII-a ediție a reuniunii atletice internaționale Golden Roof Challenge, cu finaliști olimpici la start, rezultatele finale ale probelor de sărituri cu prăjina respectiv în lungime fiind enumerate mai jos, laolaltă cu fotografii și rezumate video ale concursului din centrul istoric al capitalei tiroleze Innsbruck, înțesat de spectatori iubitori ai sportului.

Chinezul Bokai Huang a sărit cu prăjina la 5 metri și 70 de centimetri, la fel și Matt Ludwig (SUA), al doilea pe podium, urmat de compatriotul său Carson Cody Waters.

Tot la masculin, dar la săritura în lungime, neamțul Markus Rehm a reconfirmat cu al cincilea său triumf la Golden Roof, grație unei sărituri de 8.66 metri – nou record mondial în categoria T-64, cu atât mai notabil cu cât cunoscutul competitor are un handicap locomotor. Pe podium, și  Simon Ehammer (Elveția), care a sărit 8,12 metri, respectiv insularul Jacob Fincham-Dukes (7.76m).

Ambele probe feminine au fost adjudecate de europene, italianca Roberta Bruni la prăjină cu o săritură de 4 metri și 66 de centimetri, urmată de Robeilys Peinado (Venezuela) și ucraineanca Maryna Kylypko, respectiv Maryna Bekh-Romanchuk (Ucraina) cu 6,55 metri la săritura în lungime, din nou triumfătoare la Innsbruck.

Sursa foto: Golden Roof ChallengePlohe

Iată ocupanții podiumului probelor reuniunii atletice International Golden Roof Challenge, ajunsă la a 18-a ediție în tradiționala locație pietonală Maria-Theresien-Straße din inima capitalei tiroleze Innsbruck, un In-City-Athletics-Event veritabil, sport de vârf într-o ambianță autentic urbană, cu spectatorii în proximitatea pistei Fly Swat.

Top 3 prăjină masculin:

 1. Bokai HUANG (China) cu o săritură de 5,70 metri
 2. Matt Ludwig (SUA) 5,70m
 3. Carson Cody WATERS (SUA) 5,60m

Top 3 prăjină feminin:

 1. Roberta BRUNI (Italia) 4,66m
 2. Robeilys PEINADO (Venezuela) | 4,46m
 3. Maryna KYLYPKO (Ucraina) 4,26m

 Top 3 săritura în lungime masculin:

 1. Markus REHM (Germania) 8,66m
 2. Simon EHAMMER (Elveția) 8,12m
 3. Jacob FINCHAM-DUKES (Regatul Unit) 7,76m

Top 3 lungime feminin:

 1. Maryna BEKH-ROMANCHUK (Ucraina) 6,86m
 2. Agate DE SOUSA (STP) 6,76m
 3. Mariya HORYELOVA (Ucraina) 6,36m.

VIDEO 1 – rezumat săritura cu prăjina

VIDEO 2 – rezumat săritura în lungime

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Atletism: