”Violetele” Anita Zaro și Iulia Drăgoi, locurile 1 și 2 la tineret la Campionatul Național de cros, CSU Politehnica ”aur” și ”bronz” pe echipe de tineret

Alb-violetele atletismului de pe Bega au cucerit sâmbătă o salbă de medalii la Botoșani la ediția din acest an a Campionatului Național de Cros in organizatea Federației Române de Atletism, tinerele de la CSU Politehnica Timișoara urcând din nou pe podiumul de premiere, atât în proba individuală cât și în cea pe echipe. 

Anita Zaro s-a impus din nou în cursa fetelor de la tineret, pe distanța de 6.000 de metri, câștigând titlul de campioană a României, trofeu păstrat și după concursul adjudecat la Giroc, în județul Timiș, la ediția din 2020. 

Iulia Drăgoi, colegă a sa de club, a făcut o cursă curajoasă și a secondat-o pe Anita în ierarhia categoriei feminin tineret, obținând titlul de vicecampioană a țării, în vreme ce locul trei a fost obținut de Olenici (CS Halep Constanța). Yasmina Tămășilă, tot de la CSU Politehnica, a sosit pe locul 4 la individual.

În clasamentul pe echipe la tineret, fetele de la CSU Politehnica Timișoara au câștigat titlul național in fața grupării gazdă, LPS Botoșani, cvartetul de ”aur” fiind alcătuit din Anita Zaro, Iulia Drăgoi, Yasmina Tămășilă și Ramona Coverca, studentă la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul UVT.  

Echipa a doua a clubului CSU Politehnica, în formula Denisa Bota, Carla Ivanciov, Denisa Zaro, a obținut medalia de bronz în clasamentul categoriei feminin tineret.

Fetele de la CSU Politehnica au cucerit în acest an competițional nu mai puțin de 26 de medalii, atât la individual cât si pe echipe, devenind campioane naționale atât la senioare cât și în clasamentele de la tineret, cu mențiunea că în completarea anului competițional atletic este prevăzut și Campionatul Național de maraton de la București, la finele lunii.

Daniel Chirilă, antrenor la CSU Politehnica și lector in cadrul Departamentului de Educație Fizică al UPT, a spus că ”fetele dedică anticipat rezultatele obținute evenimentului mult așteptat în Politehnica Timișoara, sărbătorirea a 100 de ani de Politehnica.” 

Festivitatea de premiere la feminin tineret pe echipe, cu CSU Politehnica Timișoara campioană națională și echipa a doua pe locul 3
Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = patruzeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Atletism: