Viscol în Bucureşti!? Junioara Ioana Teodora Gheorghe, de la LPS Banatul şi CSM Timişoara, start lansat în sezonul atletic: locul 3 pe 60 metri, alergând peste categoria ei de vârstă în „Lia Manoliu”

Stagiunea atletică de sală a debutat în această după-amiază pe pista Complexului Naţional Lia Manoliu din Bucureşti, iar foarte tinerii reprezentanţi ai Timişoarei, nu mulţi la număr, au înregistrat timpi foarte buni în prima zi a etapei inaugurale a Campionatului Naţional indoor de seniori, tineret şi juniori 1, cu o menţiune în dreptul Ioanei Teodora Gheorghe, urcată pe podium.

Ioana Teodora Gheorghe, în al doilea an ca junioară 2, locul 3 pe 60 metri la debutul stagiunii indoor în Campionatul Naţional de atletism, la Bucureşti

 

Sprintera pregătită de antrenorul emerit Ioan Damaschin, mezină între primele clasate, s-a calificat a treia în finală, cu timpul de 7,71, celelalte două junioare din generaţia sa, 1997, mergând mai departe de pe 6 respectiv 8, cu timpii de 8,17 şi 8,18. Deja cu pedigree internaţional, Gheorghe a alergat puţin mai apoi şi mai bine, în finala de 60 metri, sfârşind în 7,66, tot pe locul 3, după Florentina Marincu, de la Deva, din generaţia 1996, în 7,53, şi Ana Maria Roşianu (CSA Steaua; n. 1993), în 7,54.

Excelent start aşadar pentru Ioana Teodora Gheorghe în sezonul indoor, alergând cot la cot cu sportive mai experimentate, la o categorie superioară de vârstă.

Andrei Ionuţ Bărbuţ, de la CSM Timişoara, din generaţia 1994, s-a clasat al patrulea pe 1.500 metri, cu timpul de 4:01,50, probă în care Ionuţ Irimia, de la „Banatul”, un junior II, a sosit în 4:11, 86, al 13-lea, din 24 la start.

Cele mai tinere 3 atlete din primele 12 clasate în proba de 400 metri au fost de la LPS Banatul şi CSM Timişoara, Livia Ana Cristurean, prezentă anul trecut pentru România în întreceri la nivel internaţional, încheind a şaptea în 59,24, iar Delia Irimia a zecea şi Mirabela Trăilescu a 12-a. Junioarele timişorence sunt din generaţia 1996 iar în cazul lui Irimia, cooptată acum un sezon de la CSŞ Caransebeş, 1997.

Un loc 7 şi pentru Simona Romaneţ, pe 1.500 metri, cu timpul de 5:05,50, junioara din generaţia 1998 fiind mezina probei cu 9 sportive la start.

Etapa I se încheie cu reuniunea de mâine. Vom reveni cu alte amănunte.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: