Yasmina Tămășilă (CSU Politehnica Timișoara), locul 3 la junioare 1 la Campionatul Național de cros, Cristina Bălan a 3-a la tineret pentru CS Athletics

Încă o clasare pe podium și o medalie la nivel național pentru atleții alb-violeți de la CSU Politehnica Timișoara, de astă dată în nord-estul țării, într-un mirific cadru natural, Pădurea Rediu de lângă Botoșani, perfect pentru a scoate în evidență frumusețea purității curselor de cros. Cu atleta Yasmina Tămășilă printre protagoniste, eleva din generația 2002 la Colegiul Național „Carmen Sylva” din Timișoara și legitimată la CSU Politehnica  făcând față cu brio tempoului de cursă impus de atletele mai rutinate ca ea și clasându-se în final pe locul 3, într-un animat concurs pe traseul care a măsurat 4.000 de metri. Bronz însă pentru Timișoara și prin Cristina Daniela Bălan, a treia pentru CS Athletics cu dublă legitimare și la CSM Craiova în proba feminină de tineret, pe 6 kilometri, cu timpul 21:53.93.

Campionatul National de Cros destinat seniorilor, categoriei tineret și juniori 1 a adus așadar din nou un motiv de satisfacție pentru grupa de atleți în alb-violet de la CSU Politehnica Timișoara. 

Yasmina Tămășilă a fost cronometrată la finalul cursei de cros a junioarelor 1 cu timpul de 13 minute, 49 de secunde și 42 de sutimi, a treia la nivel național în întrecerile juvenile ale Federației Române de Atletism, după Angela Veronica Olenici, de la LPS Suceava și CSM Onești, în 13:31.49, și localnica Loredana Viziteu, de la LPS și CSȘ Botoșani, a doua, în 13:40.10. Iar Tămășilă a devansat-o cu aproape 7 secunde pe a patra clasată, Antonia Gabriela Bodnariuc, tot din nordul Moldovei, de la CSM Suceava, intrată în 13:56.20. De fapt, și următoarele clasate între primele zece au fost strict de la cluburi din estul țării, din Iași, Piatra Neamț, Sfântu Gheorghe și din nou Botoșani. În schimb proba băieților juniori 1 a fost adjudecată de Adrian Garcea de la CS Pandurii Târgu Jiu, cronometrat cu timpul 17:37.54 la finele celor 6 kilometri de traseu, un parcurs mai lung în proba masculină.

Iar prin această clasare Yasmina Tămășilă și-a asigurat participarea în echipa României la Balcaniada de Cros, ce se va desfășura tot la Botoșani, în data de 4 noiembrie. Când, dacă va izbuti o nouă cursă bună, și-ar putea asigura participarea și la Campionatul European de Cros ce se va derula în Olanda în 9 decembrie.

Bronz totodată pentru Timișoara și prin Cristina Daniela Bălan, a treia pentru CS Athletics cu dublă legitimare și la CSM Craiova în proba feminină de tineret, pe 6 kilometri, cu timpul 21:53.93. Au devansat-o pe podium Alina Dumitrița Butnariu de la CS Pandurii în 21:16.54 și Oana Diana Miruna Ivăncescu (CS Târgoviște), în 21:37.45.

La ”Naționalul” de cros sub egida FRA au participat 140 de sportivi, dintre care la feminin 56 și 84 la masculin, din 45 de cluburi, concurând și sora mai mică a Yasminei, Karina Tămășilă, pe 24 la junioare 1 pentru CSU Politehnica Timișoara în 15:51.27.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: