Adunarea Generală a membrilor FRAS: desfășurarea de evenimente și competiții sportive auto

În pregătirea sezonului 2016, recenta Adunare Generală a membrilor Federației Române de Automobilism Sportiv a adus în discuție în special probleme organizatorice, o noutate fiind reprezentată de numirea lui Bela Stoica în funcția de președinte interimar al Colegiului Central al Arbitrilor FRAS.

Dar iată și un mesaj adresat de președintele federal Norris Marcu Măgeanu tuturor structurilor sportive din ramura automobilismului sportiv, referitor la desfășurarea de evenimente și competiții sportive automobilistice.

”Dragi prieteni,

Adunarea Generală a membrilor Federației Române de Automobilism Sportiv din 13 februarie 2016 a fost pentru mine cea mai bună dovadă că membrii federației își doresc o Federație puternică și o administrare cât mai transparentă a sportului nostru.

Cei peste 10 ani de frământări de când există FRAS  înseamnă, pentru unii, o întreagă carieră sportivă.

De aceea, îmi doresc ca prin tot ceea ce voi face în perioada imediat următoare, alături de Consiliul Federal FRAS, să aducem liniște și siguranță membrilor Federației și un parcurs sigur și liniștit motorsportului românesc.

În consecință, în pragul începerii manifestărilor sportive din 2016, transmit următorul mesaj tuturor reprezentanților structurilor sportive care au înscris în Certificatul de Identitate Sportivă obiectul de activitateautomobilism sportiv și care își doresc să desfășoare activități sportive automobilistice, în afara calendarelor oficiale ale FRAS.

Organizarea și participarea la evenimente și competiții sportive automobilistice se poate face, cu următoarele obligaţii:

  • Organizarea de manifestări sportive se face cu respectarea prevederilor Regulamentului de organizare şi practicare al automobilismului sportiv din România, emis de către Federaţia Română de Automobilism Sportiv în acest sens, sub sancţiunile prevăzute de Legea Sportului 69/2000 la art. 88 lit. e), coroborat cu art. 89 lit. b), art. 88 lit. g) coroborat cu art. 89 lit. c), art. 88 lit. b) și lit. c) coroborate cu art. 89 lit. a).
  1. Deţinătorilor locaţiilor unde se desfăşoară astfel de manifestări automobilistice le revine obligaţia să facă dovada omologării pistelor de competiţie şi înscrierii locaţiilor în Registrul Bazelor sportive, conform prevederilor art. 78 din Legea nr. 69/2000. După caz, dacă locația de desfășurare a manifestării sportive este o porțiune dintr-un drum public/privat, o parcare publică sau privată, orice altă locație care permite desfășurarea evenimentului respectiv, organizatorul trebuie să facă dovada faptului că respectivul traseu a fost omologat de Federația Română de Automobilism Sportiv pentru competiții automobilistice.

Atrag atenţia organizatorilor și participanților asupra următoarelor aspecte:

  • Toate manifestările sportive organizate pe teritoriul României în anul 2016, care nu sunt în calendarele oficiale ale Federației Române de Automobilism Sportiv, vor fi controlate de către organele abilitate ale statului. Cluburile sportive organizatoare precum și sportivii participanți, vor fi notificați în prealabil în scris cu tema controlului ce urmează a fi efectuat, pentru a putea să prezinte documentele ce vor fi solicitate de organele de control autorizate.
  1. Controalele vor fi supervizate de către ANAF şi vor urmări următoarele aspecte:

– fiscalizarea sumelor percepute ca taxe de participare precum şi impozitarea premiilor acordate;

– contractele de prestări servicii cu personalul medical care asigură asistenţa de specialitate pe toată durata desfăşurării competiţiei;

– contractele de prestări servicii sau statele de plată ale arbitrilor competiţei. De asemenea, se va verifica dacă arbitrii respectivi se înscriu în prevederile Art.37, lit. c).

– alte contracte de prestări servicii(comunicații, cronometrare, asistență rutieră, șamd)

  1. De asemenea se vor verifica următoarele:

–  vizele medicale ale sportivilor

– gradul de pregătire al echipelor de intervenție în caz de urgență

– contractele de asigurare a competițiilor față de terți precum și ale sportivilor înscriși în competiție

În încheiere, mai precizez că singurele competiții oficiale de pe teritoriul României sunt competițiile aflate în calendarele competiționale aprobate de FRAS și afișate pe site-ul www.fras.ro .

Pentru competițiile care nu au fost aprobate în prealabil de Federație toate regulamentele de desfăşurare ale competiţiilor trebuie să fie în conformitate cu regulamentele de competiţie elaborate de Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi să facă precizarea expresă a faptului că respectiva competiţie NU ARE CARACTER OFICIAL.

În sensul celor de mai sus, Direcțiile Județene, respectiv a municipiului București, de Tineret și Sport nu au atribuții – conform Legii Sportului 69/2000, Art.20 – să stabilească dacă o competiție este oficială sau nu, precum nici de avizare a manifestărilor sportive, ci doar de finanțare, colaborare, sprijin, îndrumare și control.

Vă urez mult succes în 2016!” (semnat: Norris Marcu Măgeanu, Președinte)

 

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: