Alexandru Beleiu (CSC Ghiroda și Giarmata Vii) câștigă Alpe Adria Vintage pe Yamaha pe SlovakiaRing, la Clasic Open

Alexandru Beleiu este primul român care câștigă competiția de motociclism Alpe Adria Vintage, sportivul de la Clubul Comunal Ghiroda și Giarmata Vii impunându-se pe Yamaha pe circuitul Slovakiaring la Clasic Open, principală clasă Vintage, cu peste două secunde avans în manșa I în fața slovacului Michal Spacek, pe Ducati, primul la ”Classic Legend”, și cu peste 16 secunde în manșa a II-a în fața cehului Jiri Nechanicky, pe Honda, concurând și acesta la Clasic Open.

Izbânda motociclistului amator bănățean constituie cel mai spectaculos rezultat din ultima vreme pentru gruparea CSC Ghiroda și Giarmata Vii, Beleiu învingând în dublă manșă, cu timpi de 16 minute, 56 de secunde și 306 sutimi în prima cursă pe 6 ture de circuit, respectiv 16:24.456 în cea de-a doua cursă din AA Vintage Clasic Oldtimer pe Slovakiaring.

Alpe Adria Vintage, o competiție regională masters de motociclism, a avut loc pe circuitul Slovakiaring cu participarea unor concurenți din Austria, Croația, Italia, Lituania, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Turcia, Ungaria dar și din țara gazdă.

„Vreau să vă spun că este un sport foarte greu și riscant, unde o secundă contează atât pentru obținerea podiumului cât și pentru viata. Acest campionat european se desfășoară din 1981 și este un campionat frumos cu reguli foarte stricte care are loc doar pe piste de nivel european. Am avut concurenți foarte bine pregătiți, cu o echipă foarte destul de mare lângă ei, dar se pare că norocul mi-a surâs mie. Am muncit foarte mult, este al doilea an pentru mine când merg pe pistă, primul an fiind 2017, când am urcat pentru prima oară pe podium” a semnalat Alexandru Beleiu, câștigător al ediției 2019 la Alpe Adria Vintage.

 

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 9

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: