Care sunt cele mai predictibile sporturi în pariurile sportive?

A avea abilitatea de a prezice rezultatul fiecărui eveniment sportiv este visul fiecărui parior. Desigur, acest lucru este dificil de realizat, iar chiar şi cei mai buni pariori din lume pierd pariuri din când în când.

Cu toate acestea, există sporturi considerate predictibile prin natura lor. Rezultatele lor par să urmeze un scenariu prestabilit, influenţat de statistici, regimuri de antrenament şi priceperea strategică. Acestea sunt domeniile în care apar modele, iar analiştii experimentaţi pot prezice rezultate cu un anumit grad de certitudine. Așadar, în acest articol să aruncăm o privire asupra acestor sporturi. Vom verifica ce face ca un sport sau un eveniment să fie predictibil și cum gestionează casele de pariuri aceste sporturi.

Un sport imprevizibil: fotbalul

Dar mai întâi, să recunoaştem că există şi alte sporturi care sfidează aşteptările. Desigur, poți citi biletul zilei unde meciurile zilei sunt analizate cu grijă. Totuşi, putem spune că rezultatul oricărui meci rămâne incert până la fluierul final, influenţat de natura imprevizibilă a performanței umane, circumstanțe neprevăzute și imprevizibilitatea pură care transformă fiecare joc într-un spectacol palpitant.

Fotbalul este probabil cel mai imprevizibil sport. Chiar şi un entuziast al pariurilor, un cititor avid al site-urilor precum link-ul, va avea dificultăţi în a prezice anumite rezultate.

Să luăm un exemplu real pentru a susţine punctul nostru de vedere. Priviţi la Arsenal şi parcursul său în Anglia Premier League din sezonul 2022-23. A existat un moment în care clubul englez avea un avans semnificativ față de echipa de pe locul doi.

În special în prima jumătate, performanța lui Arsenal a fost incredibilă, aproape perfectă. Adevărata problemă a apărut în cea de-a doua jumătate. Performanța echipei, care era favorită să câștige Premier League, a scăzut drastic.

Rezultatul a fost frustrant. În ciuda faptului că mulți oameni credeau că Arsenal va câștiga sezonul, Manchester City a reușit să depășească avantajul adversarului și să obțină titlul în Premier League.

Acest lucru ne arată că în unele sporturi, chiar și atunci când cifrele indică o probabilitate mare a unui eveniment, acest rezultat nu se întâmplă neapărat. Acesta este farmecul fotbalului; aproape orice se poate întâmpla în acest sport incredibil.

Un sport predictibil: Formula 1

Formula 1 este un exemplu perfect de sport predictibil. Mulți spun că, pe parcursul unei competiții sau a unui an, există în general două sau trei echipe capabile să producă campioni.

În prima jumătate a cursei de Grand Prix, puteți avea deja o idee clară despre ce se va întâmpla. Este destul de ușor și rapid să identificați cine nu are șanse de a câștiga competiția în acel an.

Sporturile individuale vs. sporturile de echipă

Cele mai predictibile sporturi sunt cele individuale. Performanța unui sportiv face toată diferența în final. De aceea, sporturile precum tenisul şi Formula 1 sunt considerate predictibile, în timp ce sporturile precum fotbalul sunt greu de prezis.

Desigur, diferența în calitate între părțile implicate poate fi unul dintre factorii care stabilesc dacă un eveniment este predictibil sau nu. Vom explica acest lucru în detaliu mai jos.

Diferenţa în calitatea tehnică schimbă predictibilitatea

Da, sporturile individuale sunt considerate mai predictibile decât cele de echipă. Cu toate acestea, în unele evenimente specifice, există o diferență atât de semnificativă în calitatea dintre părțile implicate încât devine ușor de prezis, chiar și în sporturile de echipă.

Luăm fotbalul, un sport de echipă considerat imprevizibil. Dar atunci când Manchester City a jucat împotriva lui RB Leipzig pe 14 martie, oamenii știau deja ce se va întâmpla. City, având un lot mult mai bun, a reușit să învingă adversarul cu scorul de 7-0.

În sporturile individuale precum MMA, să ai doi sportivi cu același nivel, cote aproape identice și un scenariu imprevizibil este mai greu de întâlnit, dar nu imposibil.

Cum gestionează casele de pariuri sporturile predictibile

Cotele oferite de casele de pariuri sunt proporționale cu probabilitatea ca un rezultat să se producă. Adică, cu cât este mai predictibil un rezultat, cu atât mai mici sunt cotele oferite.

Prin urmare, parierea pe favorit aduce puțini bani, iar parierea pe outsider poate duce la o mare câștigare (desigur, riscul este imens în aceste cazuri). Astfel, sporturile sau evenimentele predictibile oferă în mod obișnuit cote mici pentru favorit.

Dar dacă doriți să faceți pariuri sportive de succes, vă recomandăm să studiați gestionarea capitalului. Parierea pe evenimente și sporturi predictibile nu vă va aduce neapărat beneficii.

Este gestionarea capitalului care aduce cele mai bune rezultate pe termen lung.

Gânduri finale

Sporturile individuale sunt în general cele mai predictibile, cum ar fi tenisul, MMA, și așa mai departe. Cu toate acestea, nu uitați niciodată de outsider. Nu există „pariu garantat.” Șansele de a pierde sunt mereu reale. Prin urmare, gestionați-vă capitalul, nu pariați niciodată bani pe care nu vă puteți permite să îi pierdeți.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Arte marţiale, Auto-Moto, Tenis și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Arte marţiale: