Cazacu, pentru Timişoara şi România: etapă de mondial la Brno

Cătălin Cazacu, campion al României la motociclism viteză în cadrul clasei SuperSport, va concura pentru echipa PTR România în cadrul celei de-a 7-a etape de Campionat Mondial WSBK la SuperSport, ce va avea loc duminică 10 iulie la Brno, timişoreanul în vârstă de 27 ani propunându-şi să încheie sezonul alături de PTR România, înainte de a se confrunta cu provocarea participării la un sezon complet în 2012, când acumularea punctelor l-ar putea propulsa, de ce nu, chiar pe podium.

Cazacu a declarat : “Pentru mine este un vis ce devine realitate nu doar prin faptul că mă alătur echipei româneşti cu cel mai înalt prestigiu dar voi şi debuta în runda cea mai apropiată ca şi distanţă de România, la Brno, pe un circuit pe care îl cunosc destul de bine. Obiectivul meu este să mă obişnuiesc într-un timp cât mai scurt cu motocicleta şi să ţintesc spre clasări cât mai bune.”

“Sunt conştient că este un gând destul de ambiţios, însă ştiu de ce sunt capabil şi cunosc circuitul de la Brno destul de bine. De asemenea, din performanţele lui Sam Lowers, Miguel Praia, James Ellison şi Pawel Szkopek reiese destul de clar că motocicleta Honda PTR România este foarte rapidă pentru a se înscrie în topul primelor 10 cele mai bune şi destul de competentă pentru a putea cîştiga curse”, a mai spus pilotul.

“Aştept cu nerăbdare să lucrez cu Ursus dar şi alţi sponsori români şi sper ca la Brno să vină un număr cât mai mare de oameni, pentru a susţine echipa şi pe mine personal, fiind marea mea şansă, pe care intenţionez să o fructific cât mai bine.”, a adăugat Cazacu, care preia ştafeta de la Robert Mureşan, ce speră să se întoarcă şi să concureze mai târziu în campionat, pentru a reprezenta România alături de Cătălin, în aceeaşi echipă.

Managerul echipei PTR Honda Romania, Simon Buckmaster, a spus : “S-au purtat discuţii îndelungate pentru Cătălin, iar acum suntem încântaţi să-i urăm bun venit în echipă. Este destul de încrezător şi are experienţă pe circuitul de la Brno, aşa că suntem nerăbdători să vedem ceea ce poate realiza. Este un pilot foarte popular în România şi de aceea sperăm ca fanii lui să vină într-un număr cât mai mare să ni se alăture, în prima lui cursa, şi să continue să-l susţină pe tot parcursul campionatului, pentru că acest lucru ne-ar ajuta foarte mult.”

Etapa a şaptea din Campionatul Mondial de Supersport va avea loc la Brno, Republica Cehă, duminică 10 iulie, la ora 13:30 CET, cu sesiuni de antrenamente şi calificări, vinerea şi sâmbăta dinaintea cursei.

Cosmin Costescu, manager al echipei locale Taifun Racing Team, în calitate de coleg şi manager al lui Cătălin, spune: “După multe luni agitate, în sfârşit, se întâmplă. Echipa TAIFUN Racing are acum o mare şansă: suntem acceptaţi să participăm cu pilotul nostru numărul 1 în Campionatul Mondial. Îmi doresc ca toate acţiunile noastre să fie bine văzute şi primite şi acesta să fie un alt pas mic dintr-un total de evenimente şi acţiuni de care motociclismul românesc are nevoie pentru a recupera handicapul creat în ultimii 70 de ani”.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 3

 


Alte articole legate de acest subiect: