CNR, Raliul Sibiului 2019. Sebastian Barbu reușește prima sa victorie la general, câștigând detașat chiar etapa sa de casă

Pe o Skoda Fabia R5, model pe care îl pilotează în premieră din acest sezon, Barbu a obținut o victorie clară, câștigând 8 dintre cele 13 probe speciale ale Raliului Sibiului, disputat la finele săptămânii trecute. În alte trei s-a impus Alexandru Pițigoi, iar Dan Gîrtofan a fost cel mai rapid în alte doua probe.

Prima probă specială a fost anulată după ce Simone Tempestini a ieșit în decor chiar în startul acesteia, iar parcursul celorlalți concurenți era în pericol. De asemenea, power stage-ul a fost anulat din cauza vremii.

După cele doua zile de concurs, Sebastian Barbu, cu Bogdan Iancu în dreapta, a fost cronometrat cu 54 de minute și 11 secunde. A fost prima sa victorie la general în cei 10 ani de carieră în raliuri. Până acum, cea mai bună clasare din carieră a fost poziția secundă în Raliul Aradului din 2014.

Dan Girtofan a bifat al 9-lea podium consecutiv in etapele de campionat national din Romania, Bulgaria si Serbia. Echipajul Dan Girtofan – Tudor Marza, tot pe o Skoda Fabia R5, a incheiat pe 2 la Raliul Sibiului, la 32,6 secunde in spatele castigatorilor.

Vali Porcisteanu a prins in extremis podiumul, reusind sa il depaseasca pe Alexandru Pitigoi chiar la proba super speciala. Pe un Citroen C3 R5 si cu Dan Dobre in dreapta, Porcisteanu l-a depasit cu 2,5 secunde in timpul general pe Pitigoi.

Pe langa Tempestini, un alt abandon de marca a fost cel castigatorului din 2018 de la Sibiu, Bogdan Marisca, nevoit sa abandoneze pe PS8 din cauza problemelor tehnice.

Vali Porcisteanu a preluat din nou fotoliul de lider in Campionatul National de Raliuri Dunlop, dupa podiumul de la Raliul Sibiului, in timp ce Simone Tempestini, abandon in prima proba, a coborat pana pe 3, fiind depasit de Dan Girtofan. Cu 141,2 puncte, Giri reusind astfel sa continue forma excelenta inceputa in a doua parte a sezonului trecut. Abandonul de la Sibiu, chiar in startul raliului, l-a coborat pe Tempestini de pe prima pozitie, iar acum este al treilea. Cele trei victorii din Arges, Arad si Harghita i-au adus campionului national en-titre un total de 133,8 puncte.

Top 10 general: 1. Vali Porcisteanu 143 p., 2. Dan Girtofan 141,2 p., 3. Simone Tempestini 133,8 p., 4. Sebastian Barbu 105,4 p., 5. Bogdan Marisca 53,6 p., 6. Constantin Aur 48 p., 7. Cristian Dolofan 36,8 p., 8. Andrei Girtofan 28,8 p., 9. Adrian Raspopa 27 p., 10. Calin Bucur 19 p.

Urmatoarea runda este programata pentru perioada 6-7 septembrie la Iasi.

Sursa: FRAS
Credit foto: RallyPhoto.ro

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: