Echipajul timișorean Mircea Samuil – Călin Maier, câștigător la clasa NAT12 în Raliul Maramureșului

Debut în forță pentru echipajul Mircea Samuil – Călin Maier în ediția din acest an a Campionatului Național de Raliuri. Pe o vreme capricioasă, care a făcut ca aproape o treime din concurenții înscriși la start să abandoneze pe parcurs, timișorenii s-au impus la clasa NAT12, în care Samuil deținea și titlul național.

Ploaia și, mai târziu, zăpada, le-au dat mari de cap atât piloților, cât și organizatorilor Raliului Maramureșului. Două ieșiri grave în decor au marcat etapa de debut din Campionatul Național de Raliuri: cele ale echipajelor Bogdan Marișca – Sebastian Itu, respectiv Cătălin Catană – Arnold Căițanu. De altfel, intervenția echipajelor de prim-ajutor după accidentul primilor a dus la anularea probelor speciale 5 și 6.

Nu au fost însă singurele probleme ale celor două zile de concurs. Ultima probă specială a fost, la rândul ei, anulată, din cauza ninsorii care a făcut traseul impracticabil. Zăpada a luat prin surprindere echipajele, care veniseră pregătite cu cauciucuri speciale pentru ploaie. Chiar și în condițiile anulării unei treimi din numărul total de probe speciale, numărul abandourilor a fost ridicat – nu mai puțin de 25 de echipaje au încheiat etapa înainte să ajungă la linia de finish.

„În condițiile date, principala realizare este că am reușit să terminăm cursa. Cu atât mai mare este bucuria că am avut cel mai bun timp de la clasa noastră. Din păcate, condițiile meteo nu ne-au permis să exploatăm noile setări ale mașinii, dar ce este la fel de important e faptul că am început să mă acomodez cu noul copilot. Sigur, mai avem mult de muncă în continuare și sper ca în etapele următoare să se vadă progrese”, a spus Mircea Samuil.

Etapa a doua din CNR Betano, Raliul Harghitei, va avea loc în weekendul 29-30 aprilie.

Mircea Samul concurează în acest sezon pe un Audi A3 2.0 Tdi.

Participarea în actuala ediție a Campionatului Național de Raliuri este realizată cu ajutorul partenerilor: Aronia Charlottenburg, Goya Residence, MAD Turbo, Snap Vet, Healling Hub.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = opt

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: