F1, Italia 2018: Dezamăgire pentru Vettel și tifosi, acasă la Ferrari

24auto.ro punctează de pe marginea cursei din weekend în sezonul în curs al Formulei 1.

Cursa de casă a Scuderiei Ferrari părea să fie favorabilă celebrei echipe italiene, cel puțin prin prisma calificărilor. Cei doi piloți Ferrari au monopolizat prima linie a grilei de start, cu Raikkonen, oarecum surprinzător, în pole position. În cursă, însă, lucrurile nu au mers prea bine pentru căluțul cabrat…

Vettel s-a văzut retrogradat până pe ultima poziție încă din primul tur, în urma unui contact cu Hamilton. Germanul a trebuit să treacă pe la boxe, pentru a schimba partea din față a mașinii, după care a făcut o admirabilă cursă de recuperare, dar finalul nu l-a găsit mai sus de poziția a patra. Clasare care este mai degrabă în avantajul adversarului său direct, Lewis Hamilton.

Mult timp aflat in postura de lider al cursei, Raikkonen a fost eroul zilei pentru zecile de mii de fani italieni prezenti pe circuitul de la Monza, insa cu 9 tururi inainte de final, finlandezul avea sa cedeze in fata lui Hamilton, care prin aceasta victorie isi consolideaza pozitia de lider in ierarhia pilotilor.

Fara a straluci, dar printr-o evolutie constanta si (din nou) participand la strategia intrarilor la boxe in favoarea lui Hamilton, Valtteri Bottas a completat podiumul si a adus puncte pretioase pentru team-ul Mercedes.

De remarcat penalizarea lui Verstappen cu 5 secunde, in urma unui duel cu Bottas, decizie care l-a retrogradat pe olandez doua pozitii, in avantajul lui Bottas si Vettel.

Hamilton a acumulat 256 de puncte in clasamentul pilotilot, fiind urmat de Vettel, cu 226, si de Raikkonen, cu 164. La constructori, Mercedes conduce cu 415 puncte, urmat de Ferrari, cu 390. Iar următoarea cursă este programată pe 16 septembrie, la Singapore.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = sase

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: